Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA SP

Ozljeda Luke Modrića prilika je za Dalićevog džokera: Ispred sebe će imati Kramarića

Hrvatska - Grcka
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
29.08.2021.
u 09:00

Na žalost, Modrićeva najnovija situacija nešto je na što bismo se mogli početi navikavati. Ovo mu je deseta sezona u Real Madridu, u kojemu je praktički nezamjenjiv od prvoga dana, i biologija naprosto čini svoje.

Još tamo 20. kolovoza, kada je Real Madrid izvijestio o Modrićevoj ozljedi, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić počeo je slagati sastav za Rusiju (1. rujna) i Slovačku (4. rujna) bez svoga kapetana. Za Dalića jučerašnja vijest iz Madrida nije bila nikakvo iznenađenje.

- Zbog ozljede aduktora, Modrić je propustio prošlotjedni ligaški susret Reala protiv Levantea te je tijekom tjedna bio u tretmanu oporavka. Uz konzultacije liječničkih službi Reala i hrvatske reprezentacije, ustanovljeno je kako Modrić ne može konkurirati za kvalifikacijske utakmice protiv Rusije i Slovačke – stoji u priopćenju HNS-a, te se dodaje:

- Izbornik Zlatko Dalić i kapetan Modrić dogovorili su se kako stoga Modrić neće doći na okupljanje reprezentacije u Moskvi 30. kolovoza, a ostavili su otvorenom mogućnost da se kapetan priključi suigračima u Splitu za utakmicu protiv Slovenije (7. rujna), ako bi do tada Modrić dobio zeleno svjetlo liječnika i bio spreman za povratak na teren.

Težak udarac za vatrene

Naravno da je ovo težak udarac za Dalića uoči nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, u kojima je Hrvatska, istina, za sada prvoplasirana u skupini, ali već ima jedan poraz (od Slovenije) i svaki novi kiks mogao bi biti opasan. Kad se Dalić sjeti kako mu je momčad posljednji put izgledala bez Luke, odmah mu se javi blagi osjećaj anksioznosti. Podsjećamo, vatreni su bez Modrića bili na startu Lige nacija prošle godine i u razmaku od četiri dana inkasirali osam komada u srazovima s Portugalom (1:4) i Francuskom (2:4).

Daliću se uoči rujanskih ispita ne nudi preširoka lepeza izbora rješenja za vezni red. Uz sigurne Brozovića i Kovačića, kao logično rješenje nameće se Mario Pašalić, pod uvjetom da Andrej Kramarić opet bude špica. U konkurenciji u veznom redu po novome je i 23-godišnji debitant Nikola Moro iz moskovskog Dinama.

U formaciji 4-2-3-1 naš sastav u Moskvi (srijeda, 20.45) mogao bi izgledati ovako: Livaković; Juranović, Lovren, Vida, Gvardiol; Kovačić, Brozović; Vlašić, Pašalić, Perišić; Kramarić.

U najužoj kombinaciji za udarnih 11 još su Ivanušec, Livaja, Budimir, te Oršić za poziciju lijevoga krila.

Na žalost, Modrićeva najnovija situacija nešto je na što bismo se mogli početi navikavati. Luka će 9. rujna navršiti 36 godina. Ovo mu je deseta sezona u Real Madridu, u kojemu je praktički nezamjenjiv od prvoga dana, i biologija naprosto čini svoje.

Inače, kada je posljednji put nastupio za Hrvatsku u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, u ožujku ove godine, Luka Modrić bio je star 35 godina, šest mjeseci i 21 dan. Po tome je četvrti najstariji nogometaš koji je nastupao za vatrene u tom natjecanju, iza rekordera Nike Kovača (36/11/27), Tončija Gabrića (35/9/29) i Josipa Šimunića (35/9/1).

Rusi već na okupu

Hrvatski reprezentativci okupit će se tijekom ponedjeljka u Moskvi i istu večer odraditi trening u Sportskom centru Lužnjiki. I tu su naši u zaostatku za Rusima, koji su na okupu još od petka kada su kompletirali šesto kolo ruskoga prvenstva. Na neki način to je usluga i našima, jer od petka se odmaraju i Vlašić (CSKA), Lovren (Zenit), Moro (Dinamo Moskva) i Uremović (Rubin). Naravno, i interovci Perišić i Brozović.

>>> Ispred Modrića samo Šuker

Komentara 21

DU
Deleted user
09:37 29.08.2021.

Pašalić na Modrićevoj poziciji!!!??? Zašto!!!??? Na toj poziciji može osim Kovačića eventualno Lovro Majer iako je zadnje utakmice u Dinamu odigrao vrlo blijedo! Kramarić kao špica dosada nije dobivao previše minuta a ono što je pokazao govori da više minutaa nije ni zaslužio! Zapravo je upitno zašto je uopće u repki koja igra na način i sustavom u kojem se on očito ne snalazi.

BI
billynik
09:15 29.08.2021.

Ja bi stvarno volio znati čime Pasalic već godinama zaslužuje stalno novinarsko guranje?

MA
matii
10:57 29.08.2021.

Ne kužim, imaš Sosu, imaš Gvardiola, imaš Vidu i Stanišića iz Bayerna…pa imaš Brozovića, Kovačića i Vlašića…i na kraju imaš Perišića, Budimira i Kramarića… I di je problem!? 🙂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije