Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Euro

Austrijanci pali! Szalai i Stieber zabili za pobjedu Mađara

Gabor Kiraly
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
14.06.2016.
u 20:18

U prvoj utakmici F skupine na nogometnom EP-u Mađarska je pobijedila Austriju sa 2:0. Strijelci su bili Adam Szalai u 62. i Zoltan Stieber u 87. minuti. Od 65. minute Austrijanci su igrali s igračem manje. Isključen je Dragović

Mađarska je u Bodeauxu pobijedila Austriju sa 2:0. Strijelci su bili Adam Szalai u 62. i Zoltan Stieber u 87. minuti. Od 65. minute Austrijanci su igrali s igračem manje. Isključen je Aleksandar Dragović.

Mađarski vratar Gabor Kiraly postao je najstariji igrač u povijesti koji je igrao na završnici Eura. Kirlay je navršio 40 godina i 74 dana. U karijeri je branio za Herthu, Crystal Palace i Burnley, a danas je član mađarskog Haladasa.

Do sada je rekord držao Nijemac Lothar Matthäus koji je imao 39 godina i 91 dan kada je zaigrao za njemačku reprezentaciju protiv Portugala na Euru 2000. godine.

Elf je izgubio sa 0:3 i ispao već u prvoj rundi natjecanja osvojivši posljednje mjesto u skupini iza Portugala, Rumunjske i Engleske. Bio je to Matthäusov 150. i posljednji nastup u dresu Njemačke.

Mreža u Bordeauxu mogla se zatresti već nakon pola minuta igre. Austrijski vezni igrač Alaba je pucao iz daljine, a vratar Kiraly je bio nemoćan. Centimetri su nedostajali od najbržeg pogotka u povijesti Europskih prvenstava.

Nakon tog uzbuđenja igra se primirila sve do zadnjih deset minuta prije odlaska na odmor. U 35. minuti veteran Kiraly je pokazao dobru formu bez obzira na godine. Sjajnom paradom zaustavio je Junuzovićev udarac s vrha šesnaesterca.

Velika uzbuđenja uslijedila su u zadnjih pet minuta. Prvo pred mađarskim vratima kada je Arnautović probio po lijevoj strani i pronašao Harnika na suprotnoj strani, koji je klizećim startom pokušao loptu pospremiti u Kiralyjevu mrežu Lopta je odskočila, a prilika je propala.

Tri minute prije odlaska na odmor najbolji mađarski igrač Dzsudzsak našao se u prigodi za pogodak, ali je pucao pored vrata. 

Nastavak je donio mnogo više uzbuđenja. U 54. Dszudszak je probao s 30-tak metara ugroziti Almera, ali je austrijski vratar obranio njegov udarac. I onda, osam minuta kasnije veliko veselje za mađarske navijače.

Szalai je zabio za 1:0, nakon sjajne asistencija Kleinheislera. To je bio njegov prvi pogodak nakon listopada 2014. kada je bio strijelac u utakmici protiv Ovčijih otoka.

Tri minute kasnije Dragović je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton zbog opasnog starta nad Kadarom. Tada su Mađari preuzeli igru u svoje noge, a u 87. minuti Zoltan Stieber je potvrdio pobjedu (2:0).

Istrčao je u kontru i matirao vratara Almera. Austrijanci nakon isključenja Dragovića više nisu ozbiljnije zaprijetili mađarskom veteranu Gaboru Kirlayju.

>>Király (40) – prkosni starac u sivoj trenirci

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Pavel ic
Pavel ic
18:25 14.06.2016.

da ih hoce madari rasturit te multi kulti seljake

AM
atomski@mrav
18:49 14.06.2016.

Austrougari.

Avatar hovatettemle
hovatettemle
20:22 14.06.2016.

Hrvatska - Mađarska na prvom mjestu , ne smeta mi da mi Mađari bi samo dobitnici srebrne medalje !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije