Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEREDI NA EP

Rusiji posljednje upozorenje: Još jedan incident i leti s Eura!

Rusija huligani
Foto: Reuters
1/6
Autori: Marko Pavić, Hina
14.06.2016.
u 13:02

- Ruski navijači koji su provjeravani u utorak na jugu Francuske bit će protjerani iz zemlje jer se pretpostavlja da predstavljaju prijetnju javnom redu i miru nakon incidenata koji su se dogodili u subotu na margini susreta Rusija-Engleska - priopćila je francuska policija.

Uefa je danas poslala posljednje upozorenje Rusiji - još jedan izgred navijača i izbacit će je s Eura! Osim toga, Ruski nogometni savez pri tom je dobio kaznu od 150.000 tisuća eura.

Europska nogometna federacija tako je odlučila nakon velikih nereda koje su ruski huligani napravili u Francuskoj.

Osim toga, francuska policija je odlučila izbaciti iz zemlje 29 ruskih navijača za koje tvrdi da predstavljaju prijetnju miru i redu za trajanja Eura.

Francuska je policija u utorak pokrenula antihuligansku operaciju u gradu Mandelieu blizu Cannesa nakon što je identificirala 29 ruskih navijača osumnjičenih da su sudjelovali u nerede koji su se događali prije, za vrijeme i poslije utakmice između Rusije i Engleske u Marseillu. Oni se nalaze u prihvatnom centru na francuskoj granici i bit će izbačeni iz zemlje.  

- Ruski navijači koji su provjeravani u utorak na jugu Francuske bit će protjerani iz zemlje jer se pretpostavlja da predstavljaju prijetnju javnom redu i miru nakon incidenata koji su se dogodili u subotu na margini susreta Rusija-Engleska - priopćila je francuska policija. 

Također se oglasio i francuski premijer Manuel Valls koji je potvrdio da će neki navijači biti izbačeni iz Francuske nakon nasilnih nereda koji su se dogodili na početku Europskog prvenstva u nogometu. 

- Neki će navijači biti deportirani jer neki ljudi ne mogu ostati na našem nacionalnom teritoriju - kazao je Valls.

Osim toga, francuska je policija zaustavila danas organiziranu skupinu ruskih navijača na ulazu u grad Lilles gdje bi ruska reprezentacija trebala odigrati drugu utakmicu u skupini B protiv Slovačke.

Ruski i engleski huligani potukli su se i izazvali nerede u luci u Marseillu prije i za vrijeme utakmice, a nasilje je nastavljeno na stadionu Velodromeu. Nakon nereda, u kojima je ozlijeđeno 35 osoba, 20 ih je uhićeno UEFA je zaprijetila ruskoj i engleskoj reprezentaciji izbacivanjem s prvenstva ako se nastave neredi njihovih navijača. . 

Jučer je francuski sud dosudio devet zatvorskih kazni i jednu uvjetnu kaznu za deset sudionika nereda od kojih je šest Britanaca, tri Francuza i jednog Austrijanca. Zanimljivo je da nije uhićen ni jedan ruski navijač iako su oni bili glavni izazivači nereda i bili su dobro organizirani.

>> Ruski huligani: Ne zanimaju nas debeli i pijani Englezi, mi se želimo tući s Hrvatima!

Komentara 7

KA
karambita
23:46 14.06.2016.

Pa nisu krivi ruski nogometasi za nerede, nego francuska policija koja je nesposobna i neucinkovita u sprovodjenju javnog mira i reda. Izbaciti rusku repku bi bilo bezobrazno i odvratno. Neka taj hebeni francuski predsjednik vidi sta mu policija radi, a ovi iz UEFE rade po necijoj instrukciji..svi se mlate i cuda rade, a samo rusi krivi..licemjerno

Avatar d-ano
d-ano
10:46 15.06.2016.

......kad nisu u stanju napravit reda u vlastitoj drzavi francuzi ,,trebaju pozvat Ruse da to naprave,,,,,,,,mislim da ce Putin rado i besplatno da im pokaze kako se to radi,,,,,,a sto se tice nereda to su ukrajinski -Janucek kolone,,,,,metoda MAjdan /Kijev,,

MA
Majur
14:47 14.06.2016.

Odlično,a engleski nogometni savez i njihovi huligani koji desetljećima razvaljuju gdje god stignu.....ni k od od kazne....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije