Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TO NAM FALI

Upotpuniti riznicu: po zlato na Fina kupu!

Hrvatska - Srbija, vaterpolo
Foto: Gtres/Pixsell
11.09.2018.
u 15:40

– Kad se uzme naš sastav s EP-a u Barceloni, onda je to gotovo naša najjača momčad. Odnosno izostaju tek Joković i Buljubašić – napomenuo je Tucak.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija otputovala je u Berlin gdje danas počinje Svjetski vaterpolski (ili Fina) kup, natjecanje osam reprezentacija – četiriju najboljih iz Europe i još toliko izvan Starog kontinenta.

To je ujedno jedino veliko natjecanje na kojem Hrvatska od samostalnosti nije trijumfirala.

Hrvatska - Srbija, vaterpolo
1/17

Osvajali smo svjetska, olimpijska i europska zlata, bili prvi na Mediteranskim igrama i u Svjetskoj ligi, ali u Svjetskom kupu smo dosad ostvarili samo srebro iz Oradee 2010. godine i broncu iz Almatija 2014. godine.

Tucak u lov na 11. medalju

– Ta nam je činjenica svakako dodatni motiv, ali vidjet ćemo u kakvim će sastavima biti naši konkurenti. Osim toga, igra se po eksperimentalnim pravilima, za svaku utakmicu možemo računati samo na po 11 igrača (devet plus dva vratara – op. a.), pa ćemo vidjeti. Dobro je da iz utakmice u utakmicu možemo mijenjati momčad. Da za cijeli turnir imamo samo 11 igrača, e to bi već predstavljalo problem – kaže naš izbornik Ivica Tucak koji je u lovu na 11. izborničku medalju po čemu bi “prešišao” i velikog Ratka Rudića (kad su u pitanju samo uspjesi s Hrvatskom, naravno).

Tucak je u Berlin poveo 11-oricu s EP-a u Barceloni kojima je pridodao Bašića i H. Benića. Nakon priprema u Beogradu (i igranja utakmica sa Srbijom) prekobrojni su postali mladi napadač Franko Lazić i iskusni branič Ivan Buljubašić, obojica igrači Mladosti.

– Lazić je u ovoj postavi ionako bio najmlađi dok sam Buljubašića odlučio poštedjeti, malo ga odmoriti, a priliku dati mlađem, ali isto tako sjajnom Hrvoju Beniću – objašnjava Tucak.

Pa su tako u Berlin otputovali vratari Bijač i Marcelić, braniči Bušlje, Macan i Benić, sidraši Lončar i Vrlić te vanjski igrači Garcia, Bašić, Miloš, Fatović, Šetka i Vukičević.

– Kad se uzme naš sastav s EP-a u Barceloni, onda je to gotovo naša najjača momčad. Odnosno izostaju tek Joković i Buljubašić – napomenuo je Tucak.

>> Pogledajte Hrgovićev ulazak u ring uz Thompsona koji je pjevao Geni, geni kameni

A u odnosu na SP u Budimpešti prošle godine nema još ni nedovoljno oporavljenog Ivana Krapića te Sandra Sukna koji je nakon problema sa srcem potpisao za Jug i počeo lagane pripreme za novu sezonu.

U četvrtak sa Srbijom

Hrvatska je u skupini B u kojoj su još i reprezentacije SAD-a, Južne Afrike i Srbije. U skupini A su Njemačka, Mađarska, Australija i Japan. Temeljem plasmana u skupinama, u četvrtfinalu se križaju prvi i četvrti te drugi i treći iz svake skupine.

Naši će vaterpolisti turnir otvoriti danas u 17.15 sati dvobojem protiv SAD-a, u srijedu u 19 sati sastajemo se s JAR-om, a u četvrtak u 16 sati, u utakmici koja bi mogla odlučivati pobjednika skupine, sa Srbijom. Sve utakmice prenosit će Sportklub.

Hrvatska - Srbija, vaterpolo
1/8

Komentara 1

FR
Frapin
20:02 13.09.2018.

Razočaranje vodili tijekom cijele utakmice i onda 10-10 fuj nikad da se opamete neznam sto reći!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije