Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIERSHIP

United smanjio zaostatak za vodećim Cityjem, Arsenal remizirao

Premier League - Manchester United v Burnley
Gareth Copley/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
18.04.2021.
u 20:14

United sada ima 66 bodova, dok je City na 74, a oba sastava do kraja prvenstva trebaju odigrati po još šest utakmica

Nogometaši Manchester Uniteda smanjili su zaostatak za vodećim Manchester Cityjem na vrhu ljestvice engleskog prvenstva 3:1 (0:0) domaćom pobjedom protiv Burnleyja u susretu 32. kola.

United je protiv momčadi koja se bori za ostanak do pobjede stigao teže no što to konačni rezultat pokazuje jer je sve do 84. minute rezultat bio 1:1. Domaći su poveli početkom nastavka kada je Greenwood (48) snažnim udarcem okončao sjajnu akciju u kojoj je Rashford projurio po lijevoj strani, a Bruno Fernandes preskakanjem lopte iz igre izbacio čitavu obranu gostiju. Bo, samo dvije minute potom Tarkowski (50) je bio najviši u skoku pred vratima Uniteda i pogdio za 1:1.

Taj je rezultat vrijedio sve do pred sam kraj susreta, a onda je United uz dosta sreće stigao do 2:1. Greenwood (84) je pucao s desnog krila, lopta je pogodila braniča Burnleyja Corka, promijenila smjer i završila u mreži. Konačnih 3:1 postavio je Cavani (90+3) u sudačkoj nadoknadi.

United sada ima 66 bodova, dok je City na 74, a oba sastava do kraja prvenstva trebaju odigrati po još šest utakmica.

U prvom nedjeljnom dvoboju Arsenal i Fulham su igrali 1:1 (0:0). Gosti s Craven Cottagea bili su nadomak prve prvenstvene gostujuće pobjede protiv Arsenala u povijesti u svom 30. pokušaju nakon što ih je Maja (59-11m) sigurno izvedenim kaznenim udarcem doveo u vodstvo. No, u sedmoj minuti nadoknade Nketiah (90+7) je poravnao na 1:1 nakon što vratar Fulhama Areola nije uspio raščistiti situaciju nakon centaršuta. U akciji koja je prethodila golu Holding je bio u zaleđu, no suci su procijenili kako nije utjecao na igru.

Deveti Arsenal sada ima 46 bodova, dok je Fulham u zoni ispadanja, 18. sa 27 bodova, šest manje uz dvije utakmice više od 17. Burnleya koji drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije