Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIga prvaka

Unatoč porazu Jug osigurao plasman na završni turnir u Beogradu

Loren Fatović
LiveMedia/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL
12.05.2023.
u 22:09

Jugašima su na ruku išli ostali rezultati, posebno jedan, a to je domaći poraz Spandaua od Sabadella s 10:11. Berlinčani su tako ispali iz utrke za završnu smotru, a Dubrovčani imaju bolji omjer u međusobnim dvobojima s petim Marseilleom i šestim Sabadellom koji imaju po tri boda manje

Vaterpolisti Juga AO u 13. su kolu Lige prvaka poraženi na gostovanju kod Marseillea sa 11:15, ali su unatoč tome kolo prije kraja, kao četvrti u skupini, osigurali odlazak na završni turnir u Beogradu. Jugašima su na ruku išli ostali rezultati, posebno jedan, a to je domaći poraz Spandaua od Sabadella s 10:11. Berlinčani su tako ispali iz utrke za završnu smotru, a Dubrovčani imaju bolji omjer u međusobnim dvobojima s petim Marseilleom i šestim Sabadellom koji imaju po tri boda manje (Jug ima 16).

- U jednu ruku sam zadovoljan i nakon poraza jer smo se njime plasirali na Final 8 Lige prvaka. To je veliki uspjeh za nas, ostvarenje europskog cilja za ovu sezonu. U drugu ruku bila je to strahovito teška utakmica za nas, tjelesno iznimno zahtjevna. Marseille je bio puno bolji od nas, ali mi smo postigli cilj i sad se možemo usredotočiti na finale našeg prvenstva s Jadranom - poručio je Jugov trener Vjekoslav Kobešćak.

Pogotke za Jug na gostovanju u Marseilleu postigli su: Fatović (4), Žuvela (3), Vukojević, Biljaka, Lazić i Kakaris. Najviše pogodaka za domaćina, četiri, postigao je hrvatski reprezentativac Ante Vukičević

U posljednjem kolu jugaši će gostovati kod Brescie.

U skupini B splitski Jadran u subotu navečer od 20 sati gostuje kod Pro Recca. Splićani imaju još samo teoretske šanse da uhvate posljednji vagon za Beograd. 

VIDEO: Srbi zovu Zdravka Mamića, čak su mu i nudili klub: 'Ne krije simpatije prema Srbiji'

   

Komentara 1

TR
Travno221
03:04 13.05.2023.

Kad Jug nije mogao pobijediti Marseille u gostima, onda neće moći ni Jadrana u domaćem prvenstvu. Znači, naslov seli u Split.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije