Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eugene Melnyk

Umro vlasnik Ottawa Senatorsa u 62. godini

NHL: Ottawa Senators at Winnipeg Jets
Foto: James Carey Lauder/REUTERS
1/2
29.03.2022.
u 09:18

Prema priopćenju Melnyk je preminuo "nakon bolesti s kojom se suočio odlučno i hrabro"

Vlasnik NHL momčadi Ottawa Senators Eugene Melnyk umro je u ponedjeljak u 62. godini, objavio je klub.

Prema priopćenju Melnyk je preminuo "nakon bolesti s kojom se suočio odlučno i hrabro".

Rođen u Torontu kao sin ukrajinskih roditelja, Melnyk je 2003. kupio Senatore za 92 milijuna dolara, a njegovo bogatstvo procijenjuje se na 1.2 milijarde dolara.

"Riječi 'strast' i 'predanost' definiraju čovjeka koji je vlasnik Ottawa Senatorsa od 2003. Bilo da je to bio u sali za sastanke sa svojim kolegama vlasnicima, na klizalištu sa svojim voljenim igračima ili u zajednici sa svojom filantropijom, duboko mu je stalo do igre, do momčadi i do poboljšanja života onih kojima je potrebno, posebno djece i do njegove predanosti domovini svojih roditelja Ukrajini," kazao je povjerenik NHL-a Gary Bettman.

"Gospodin Melnyk pružio je meni, mojim suigračima i mnogim igračima koji su došli prije nas priliku da živimo svoj san," dodao je kapetan momčadi Brady Tkachuk.

Ottawa Senatorsi nikada nisu bili pobjednici NHL lige, a najdalje su stigli 2007. kada su u finalu Stanley Cupa izgubili od Anaheim Ducksa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije