Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZASTRAŠUJUĆA PORUKA

Uhićen je pripadnik Torcide koji je držao jezivi transparent s odsječenom glavom Brune Marića

Hajduk i Istra sastali se u 25. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/6
08.03.2024.
u 10:11

Hrvatska javnost zgrozila se zbog takvog gnjusnog čina, a splitska policija obavljala je tajne izvide i u četvrtak ujutro uhitila 20-godišnjaka iz Podstrane koji je osumnjičen za kazneno djelo izazivanja nereda. Prijeti mu i do tri godine zatvora.

Hajdukovi navijači gromoglasno su izviždali suce na službenom predstavljanju prije utakmice s Istrom proteklog vikenda, a onda su na njenu početku stali vrijeđati HNS i predsjednika Marijana Kustića. No poslije, tijekom utakmice, pojavio se na sjevernoj tribini i grozan transparent na kojem je bila odrubljena glava Brune Marića. Na transparentu je ispod Marićeve glave pisalo: "Nema milosti".

Hrvatska javnost zgrozila se zbog takvog gnjusnog čina, a splitska policija obavljala je tajne izvide i u četvrtak ujutro uhitila 20-godišnjaka iz Podstrane koji je osumnjičen za kazneno djelo izazivanja nereda. Prijeti mu i do tri godine zatvora, javlja Slobodna Dalmacija.

Općinsko državno odvjetništvo tražilo je istražni zatvor za torcidaša zbog opasnosti od ponavljanja djela, ali sudac istrage odbio je taj zahtjev. Huliganu je odredio mjere opreza i zabranu posjećivanja Hajdukovih utakmica na području Hrvatske dok se ne donese konačna presuda. Uz to se mora javljati i u policijsku postaju dvaput tjedno. 

VEZANI ČLANCI:

Navodi se i kako je dotični 20-godišnjak otprije poznat policiji jer je dva puta kažnjavan zbog izazivanja nereda na sportskim natjecanjima. Uhićeni torcidaš branio se kako je uzeo transparent od nekoga na tribini, ali da nije imao pojma što se na njemu nalazilo, što je malo prozirna priča.

GALERIJA Jezivi transparent na Poljudu i odsječena glava Brune Marića

Hajduk i Istra sastali se u 25. kolu SuperSport HNL-a
1/6
Ključne riječi

Komentara 28

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
10:35 08.03.2024.

To je samo kulturni izričaj koji Torcida njeguje.

LE
let3
10:33 08.03.2024.

Ja mu vjerujem da nije imao pojma, neće ga nikada ni imati.

Avatar Make my day
Make my day
11:04 08.03.2024.

Policija hapsi ali šta vrijedi kad sudovi odmah puštaju van uz parodična objašnjenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije