Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plan za nastavak

Uefa savezima dala rok do 25. svibnja

Aleksander Čeferin
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
28.04.2020.
u 17:13

Naime, europske lige moraju nogometnoj konfederaciji odgovoriti kada će započeti svoja domaća natjecanja i što napraviti ako ih otkažu

Uefa je odredila 25. svibnja kao datum do kada lige moraju predstaviti planove za ponovno pokretanje prvenstva. 

Osim toga, u pismu upućenom na adrese 55 federacija članica Uefe, predsjednik europskog krovnog nogometnog saveza Aleksander Čeferin je napisao da svaka liga koja se odluči na otkazivanje sezone mora sastaviti listu klubova koji su se kvalificirali u europska klupska natjecanja i to do 25. svibnja.

- Nacionalna udruženja i/ili lige trebale bi biti u stanju priopćiti Uefi do 25. svibnja 2020. planirani ponovni start svojih domaćih natjecanja, uključujući datum ponovnog pokretanja i odgovarajući format natjecanja. U slučaju da se donese odluka prema kojoj se nacionalno prvenstvo otkazuje zbog legitimnih razloga, Uefa će tražiti od nacionalnih saveza da do 25. svibnja objasne posebne okolnosti koje su uzrok takvog otkazivanja te da odaberu klubove za Uefina klupska natjecanja u sezoni 2020./21. na temelju sportskih zasluga ostvarenih u domaćem natjecanju u sezoni 2019./20 - napisao je Čeferin.

Naime, europske lige moraju nogometnoj konfederaciji odgovoriti kada će započeti svoja domaća natjecanja i što napraviti ako ih otkažu.

Uefa je poticala domaće lige da završe svoje sezone kako bi se kvalifikacija za europsko natjecanje temeljila na sportskim zaslugama, a nadaju se da će uspjeti završiti Ligu prvaka i Europsku ligu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije