Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od 2021. godine

Uefa predstavila novo klupsko natjecanje

Aleksander Čeferin
Foto: Reuters/Pixsell
03.12.2018.
u 12:54

Od ukupno 55 članica UEFA-e čak 34 zemlje imat će najmanje jedan klub u grupnoj fazi Lige Europe 2.

UEFA će od 2021. godine imati novo klupsko natjecanje Europska liga 2, priopćeno je u ponedjeljak u Dublinu gdje se održava kongres Europske nogometne federacije. 

Europska liga 2 bit će treće natjecanje po važnosti u Europi a u njemu će sudjelovati 32 kluba podijeljenih u osam skupina u grupnoj fazi. 

Prva dva kluba iz svake skupine plasirat će se u doigravanje gdje će im se priključiti trećeplasirane momčadi iz Europske lige. Pobjednik će osigurati nastup u Europskoj ligi sljedeće sezone. Utakmice će se igrati samo četvrtkom.

Od ukupno 55 članica UEFA-e čak 34 zemlje imat će najmanje jedan klub u grupnoj fazi Lige Europe 2. Prvaci država će i dalje ići u pretkola Lige prvaka, a samo klubovi 15 najjačih europskih liga će moći sudjelovati u pretkolima za nastup u Europskoj ligi.

Hrvatska je trenutačno na 16. mjestu iza Švicarske što znači da će se hrvatski klubovi, osim prvaka, natjecati u Europskoj ligi 2.

>> Pogledajte i što je Modrić pričao za Vecernji.hr prije deset godina

 
Ključne riječi

Komentara 2

TA
tarzan
14:45 03.12.2018.

Koja glupost majko mila

KO
kordunmoj75
11:24 05.12.2018.

Bravo za ovakav tip natjecanja,zasto uvjek mora u tom natjecanju,biti Real,Barcelona,Bayern.......neka malo misle kad ih naprimjer FC-Sarajevo,ili Zrinski,ili tamo neki austrajeder izbaci iz daljneg natjecanja,naprimjer peh,jedan Vardart izbaci Barcelonu,ili Bayerna,pa svi ti klubovi placaju clanarinu UEFI,a nikad ni su ni culi za CL,ili kup Uefe.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije