Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUNAK DOMINIK KOTARSKI

Učio je od Van der Sara, prije dva tjedna doživio potres mozga, a sada odveo Hrvatsku na Euro

Hrvatska U-21 reprezentacija nadigrala je reprezentaciju Danske s 2:1
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/4
28.09.2022.
u 07:00

Prije nešto više od dva tjedna na utakmici njegovog PAOK-a i Lamije nakon duela s protivničkim igračem ostao je nepomično ležati, te je na nosilima iznesen s travnjaka.

Dominik Kotarski ovoga je ljeta bio tema domaćih medija jer nije baš svakodnevica da jedan hrvatski klub prodaje nekog igrača (i to vratara) za dva milijuna eura u inozemstvo. 

Mladog hrvatskog vratara, koji je postao heroj reprezentacije do 21 godine nakon što je obranio dva penala u raspucavanju i istaknuo se dobrim intervencijama tijekom utakmice, nedavno je otkupila Gorica od Ajaxa.

Kotarski je karijeru počeo u Dinamu, dok je 2018. godine preselio u Ajax gdje je isključivo branio u drugoj momčadi kluba iz Amsterdama kojem je izvršni direktor legendarni golman Edwin van der Sar. Na posudbu u Goricu je došao prošle sezone te je vrlo brzo postao jedan od najjačih karika prvoligaša iz Velike Gorice, ali i jedan od najboljih vratara Prve HNL. Gorica je odradila odličan posao, reklo bi se, poput pravog preprodavača, kada je ljetos otkupila njegov ugovor od nizozemskog kluba za milijun eura, a onda ga prodala PAOK-u za dva milijuna eura.

Vratarom je postao jer je kao mali često gledao Gianluigija Buffona. Miran je i povučen tip, pomalo introvert. Obično se kaže da za to da bi postao vratar moraš biti ili jako hrabar ili neka vrsta "luđaka" jer često primaju udarce u tijelo i glavu, a Dominik je nedavno iskusio kako neki primljeni udarci mogu biti opasni.

Prije nešto više od dva tjedna na utakmici njegovog PAOK-a i Lamije nakon duela s protivničkim igračem ostao je nepomično ležati, te je na nosilima iznesen s travnjaka. Dobio je udarac koljenom u glavu i nakratko izgubio svijest, imao je potres mozga.

Bio je upitan za ovo okupljanje reprezentacije, ali izbornik Bišćan je svejedno odlučio zadržati svoj poziv mladom golmanu. I dobro da jest jer je na kraju Kotarski bio jedan od heroja mladih vatrenih u teškoj borbi s Danskom za plasman na Euro. Obranivši dva kaznena udarca u raspucavanju pogurao nas je završnom turniru.

>> Pogledajte i video: Branko Strupar za Večernji: Rezultat je odličan, ali treba ostati na zemlji prije SP-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije