Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON PLASMANA NA EURO

Bišćan: Dečkima kapa do poda, bilo mi je ovo jako stresno, nisam još svjestan

Velika Gorica: Trening hrvatske nogometne reprezentacije U21
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
27.09.2022.
u 22:15

- Svi dečki su dali svoj doprinos. Nije bilo jednostavno imali smo problema sa zdravljem i ozljedama i nedostajalo nam je dosta igrača, ali nismo se žalili nego borili i trudili ostvariti svoj cilj.

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine svladavši Dansku u gostima boljim izvođenjem jedanaesteraca 5:4, izborila je plasman na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Rumunjskoj i Gruziji.

Utakmicu je komentirao za MaxSport i HNS izbornik mlade reprezentacije Igor Bišćan.

- Ovo je trajalo koliko god dugo je moglo trajati i drama je bila na vrhuncu. Dečki su pokazali da prije svega imaju pravi karakter, da se bore za dres reprezentacije sa svime što imaju. Kvaliteta nikada nije bila upitna. U jednoj ovakvoj utakmici, koju smo otvorili stvarno loše i stavili se u jako tešku poziciju protiv vrlo kvalitetnog protivnika, okrenuti, reagirati na ovakav način i izdržati sve što se događalo i te jedanaesterce na kraju - stvarno im kapa do poda - nahvalio je svoje igrače Bišćan.

- Ostvarili su velik uspjeh za sebe i hrvatski nogomet. Ponosan sam na njih i bio bih ponosan i da nisu ostvaili ovaj plasman jer su kroz cijele kvalifikacije bili sjajni mladići i ispravno predstavljali svoju zemlju. Proslavit ćemo jer smo zaslužili i pripremiti se za Euro. Nije bilo jednostavno zadnjih utakmica kvalifikacija, ni ovu, ali zato je još slađe.

Bišćan je odlično pogodio s izmjenama. Biuk je unio živost u igru prema naprijed, Matanović je pogotkom donio produžetke, a Pašalić zabio odlučujući penal. 

- Svi dečki su dali svoj doprinos. Nije bilo jednostavno imali smo problema sa zdravljem i ozljedama i nedostajalo nam je dosta igrača, ali nismo se žalili nego borili i trudili ostvariti svoj cilj. Sretan sam, ali bit ću još sretniji jer treba ovo proživjeti bilo je stresno - zaključio je Bišćan.

Susret je komentirao i branič Mario Vušković.

- Kroz cijele kvalifikacije smo pokazali kvalitetu. Današnja utakmica bila je teška, Danci su odličan protivnik osobito pojedinci na krilima. Prvo poluvrijeme su bili puno bolji od nas, ali kada smo u drugom dijelu smirili loptu i odigrali nekoliko dodavanja lakše smo dolazili u šanse. Na kraju smo izdržali sve i produžetke i penale i zasluženo izborili plasman na Euro. Penal sam mirno izveo jer ih pucam nekad i u HSV-u, sretan sam zbog toga - rekao je stoper Mario Vušković.

>> Pogledajte i video: Branko Strupar za Večernji: Rezultat je odličan, ali treba ostati na zemlji prije SP-a

Komentara 1

DU
Deleted user
09:17 28.09.2022.

Aj se ti makni nije to za tebe !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije