Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN DODIG Došao do najboljeg plasmana na ATP ljestvici u karijeri

'U Zagrebu se osjećam kao na domaćem terenu'

06.05.2009.
u 12:02

Tenisač Ivan Dodig nastavio je s dosta dobrim rezultatima u posljednje vrijeme. Trenutačno se nalazi u Italiji gdje igra na jednom Challenger turniru. Spomenuti tenisač je, zahvaljujući dobrim rezultatima, u posljednje vrijeme ostvario plasman na 217. mjesto ATP ljestvice, što je za njega ujedno i najbolji plasman u karijeri.

Zadovoljstvo rezultatima
- Za sada sam zadovoljan ostvarenim rezultatima. Očekujem da ću, ukoliko osvojim 30-ak novih bodova, ući među 200 najboljih tenisača na svijetu. Za sada je to moj prvi cilj u karijeri koji ću pokušati ostvariti, kazao nam je Ivan Dodig.

Na posljednjem Challengeru koji je igrao u češkoj Ostravi poražen je u finalu. I pored dobre igre na tom turniru, spomenuti tenisač smatra kako će mu trebati još neko vrijeme da se prilagodi na zemljanu podlogu.

- S obzirom na to kako sam tek počeo u ovoj sezoni igrati na zemljanim terenima, trebat će mi još neko vrijeme za prilagodbu na tu podlogu. Zadovoljan sam s igrom uopće, ali moram još namjestiti ruku kako bih popravio svoj servis. Nešto je teže igrati na otvorenom, puno toga ovisi o vremenskim uvijetima, ali očekujem da ću nakon još nekoliko mečeva podići natjecateljsku formu i na takvoj vrsti podloge – dodao je Dodig.

Pozivnica organizatora
Za Challenger u Zagrebu je dobio pozivnicu organizatora. Na tom turniru je već osvajao titulu, doduše u konkurenciji parova. Kaže kako će ove sezone biti iznimno motiviran kako bi se predstavio svoju formu koja je u posljednje vrijeme u stalnom porastu. Vrijedi dodati kako je Dodig dobar dojam ostavio upravo na ATP turniru Zagreb Open koji se igrao ranije ove godine.

- U Zagrebu sam praktički na domaćem terenu, to se osjećam izvrsno. Nadam se kako ću do toga turnira formu dovesti na tu još višu razinu, te kako ću biti u stanju napraviti rezultatski iskorak. Na moju sreću, ozljede koje su me pratile prethodnih godina i zbog kojih sam stagnirao, zaobilaze me ove sezone, što je još jedan razlog za moje zadovoljstvo – zaključio je Dodig.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije