Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PBZ Zagreb Indoors

U Zagreb dolazi Tommy Haas, a možda dođe i Dodigov Melo

PBZ Zagreb Indoors (1)
Daniel Kasap / Pixsell
18.12.2013.
u 18:09

- Možemo reći da dolazi gotovo kompletna njemačka Davis kup reprezentacija. To će biti lijepa prilika da se Zagreb i Hrvatska promoviraju i u turističkom smislu - napomenuo je na predstavljanju turnira direktor Branimir Horvat.

Posljednji teniski PBZ Zagreb Indoors bio je jedan od najboljih, a organizatori čine sve da novi (od 1. do 9. veljače 2014.) bude još bolji. Popis prijavljenih tenisača bit će objavljen na Badnjak, ali je već dogovoren dolazak čak trojice ponajboljih njemačkih tenisača koje će predvoditi legendarni Tommy Haas, nekad drugi tenisač svijeta, osvajač 15 ATP naslova koji je 2013. godinu završio na 12. mjestu.

- Možemo reći da dolazi gotovo kompletna njemačka Davis kup reprezentacija. To će biti lijepa prilika da se Zagreb i Hrvatska promoviraju i u turističkom smislu - napomenuo je na predstavljanju turnira direktor Branimir Horvat pohvalivši se posebnim ATP-ovom godišnjim priznanjem za gostoprimstvo prema igračima i njihovim gostima.  

- Meni je Haas posebno drag igrač. Iako ima 35 godina ove je godine do zadnjeg dana bio u konkurenciji za Masters. Drago mi je da prvi put dolazi u Hrvatsku - kazao je pomoćnik direktora turnira Goran Ivanišević.

Osim Haasa, dolaze i njegovi sunarodnjaci Kohlschreiber (22. na ATP listi), Florian Mayer (40.), Austrijanac Jürgen Melzer (27.), Rus Mihail Južnji (15.), a posebna atrakcija mogao bi biti Dodigov partner u igri parova Brazilac Marcelo Melo. Postoje, naime, veliki izgledi da Dodig i Melo zaigraju u paru i u Zagrebu.

U pojedinačnom dijelu turnira nastupit će sva trojica najboljih hrvatskih tenisača, dakle Marin Čilić, Ivan Dodig i Ivo Karlović. Dvije pozivnice dobit će naše teniske nade Borna Ćorić i Mate Delić, a treća zasad ostaje slobodna.

- Drago mi je što sam od početka bio dio ovog turnira i tu sam ostvario svoju prvu ATP pobjedu. Iza mene je teška i turbulentna godina i zato se posebno radujem nastupu u Zagrebu - kazao je Marin Čilić, kojemu se pruža prilika da u slučaju trijumfa nadmaši svog trenera Gorana Ivaniševića po broju osvojenih dvoranskih turnira u Hrvatskoj. A na upit je li Goran strog kao trener, odgovorio je.

- Nije Goran strog, jako dobro surađujemo. On ima veliko iskustvo i može mi puno pomoći. Iza nas su kvalitetne pripreme u Umagu, poslužilo nas je i lijepo vrijeme, i ja se nadam da će se to odraziti i na mojim rezultatima u sljedećim nastupima.

Marin i Goran u Australiju odlaze već 22. prosinca ("ni kao igrač nisam išao tako rano", šali se Goran), a prije Australian Opena Čilić će nastupiti u Brisbaneu i Sydneyu.

Podršku turniru na svoj način iskazao je i gradonačelnik Milan Bandić:

- Indoors ide dalje i ići će sljedećih godina, barem dok sam ja tu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije