Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLJEMENSKE ZGODE

U VIP-u bilo i gladnih, Janica se ljutila: Ajde malo glasnije!

sljeme
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/10
03.01.2010.
u 19:23

Na prvoj vožnji bilo je nikad manje gledatelja, no Zagrepčani se kasno bude, oko 12.30 bilo ih je 10 tisuća. Redovima od prošlih godina niti traga.

Prije nego što će na glavu staviti krunu, novu Snježnu kraljicu pogladila je i majka priroda. Večernje blato i kaljuža pretvorili su se u jutarnju snježnu idilu, borovi su bili pod snijegom, nebo bez oblačka, a staza okupana suncem. Vedran Pavlek i Reno Fleiss, dvojac koji je dane i noći provodio pod Tornjem s lopatama, ujutro su trljali oči, nisu mogli vjerovati da im se zaista posrećilo.



– To, buraz! Jednom kad siđemo sa Sljemena, a doći će i taj trenutak, idemo na Kamenita vrata sa svijećom – mogli su si reći zagrljeni šef repke i staze. Blato na njihovim pancericama očistio im je svjež snijeg, njihova staza bila je kao iz FIS-ova udžbenika.

Sljemensko čudo došlo je vidjeti najmanje gledatelja dosad, njih oko pet tisuća u ciljnoj ravnini te klubovima Gold i Platinum, ali vrlo malo navijača bez sponzorskih jakni i šminkerskih naočala. Nekolicina promrznutih glasno je vikala i puhala u trube, a Janica i Ana su se ljutile:

– Ajmo navijači, možete vi to i glasnije!

Nažalost, jedna usta ne mogu puhati u tri navijačke trubice. Hrvati vole skijanje, ali u terminu školskih praznika radije sami skijaju po Europi, nego da gledaju sa strane. U ranu je zoru na Mihaljevcu, odakle je kretala većina “običnih” navijača, bilo pusto, nije bilo redova kao nekad, samo kolone praznih autobusa.

– Lani sam vozio tri runde gore-dolje, ove će godine, čini mi se, biti manje posla. Gušt mi je to, kao da sam na slobodnom danu i na izletu – prepričavao je ZET-ov vozač koji se sam s novinarom probijao prema Tomislavovu domu.

U VIP šatorima, gdje je karta dosezala i do pet tisuća kuna, čini se da je ostalo gladnih. Navala na besplatne čokoladice koje su ispod tribine dijelile djevojke u ljubičastim jaknama bila je tolika da se jedan mali navijač tužan vratio majci.

– Nema više Milkinih kapa, sve su pokupili. Rekli su mi da će biti u srijedu. Mama, moramo se vratiti kad dečki budu vozili!

Siti su novinari u Tomislavcu, barem oni koji su strahovali od vožnje trosedežnicom i vjetra iz smjera Zagorja, vrijeme između vožnji kratili pokerom!

Na Sveta tri kralja okrunit će se i četvrti – onaj snježni. Za dolazak na Sljeme treba 100 kuna i jedno poslijepodne. Ne treba titula, samo malo volje. Isplati se...

Komentara 2

OB
-obrisani-
01:12 04.01.2010.

http://occult-secret-societies.blogspot.com/

OB
-obrisani-
09:37 04.01.2010.

Ovo dvoje, fotoreportera, dno su dna, CRO FOTO. Kriva je GLORIJA!! Ali Janica ima pravo, jer je upravo ovo dvoje FOTOREPORTERA, najdosadnije i najagresivnije! Dapače, GLORIJA koja pliva u novcu, 2008 godine, uplatila je ovo dvoje fotoreprotera, 2 mjeseca ljetovanja na mondenom Hvaru, kako bi u luci dočekivali svakoga poznatoga, te su tako trčali za Mirjanom Hrgom i okulistom Šarićem po cijelome Hvaru rušeći tko god bi ima došao na put, jer je Mirjana Hrga, sa suprugom nježala od njih!! Dok se nisu ukrcali u auto, na parkingu do hvarske Polciije!! !! Ako postoje PSI RATA, PSI HRVATSKE FOTOGRAFIJE, upravo je ovaj ljubavni dvojac! I jučer su na Sljemenu bili agresivni, a Bojan Križaj se odbio fotografirati Davoru Matotu koji je drzak do neba, kao i djevojka mu Maja!! Očito ih GLORIJA preplaćuje, i nisu omiljeni među nama kolegama! Potpuno razumijem Janicu, jer svatko tko je na Sljemenu, bio do Janice, kao ja, u ciljnoj ARENI, vidio je, da tog Švicarca nije bilo tamo!! Psi RATA, Maja i Davor, pratili su Janicu, kao lovački PSI-NJUŠKALA!! Odvratan dvojac fotografa, defintivno najgori u Hrvatskoj! GLORIJA, tko te j..., kad ti ne želiš podučiti BON TON TONU, ovo dvoje njuškala!! Posebno su dosadni na ZG ŠPICI ( živim va Opatiji pa ih sada riejtko vidim) , gdje su pratili i Ivicu Kostelića, a posebno mu djeovjku Ellen, koja mrzi fotografiranje! Ja je gotovo nikada ne slikam, a još manje da bih to objavio!! U susjednoj nam Deželi, Sloveniji, za fotografiranje treba doputenje, novim SLO zakonom! Tako je meni odbijeno u prestižnom restoranu, jedna od najljepših šahistica svijeta, Slovenka J.K. mene je osobno zamolila da je ne fotografiram, pa sam odustao, inače bi pozvala suca!! Da je to tako, vidi na mom FOTO BLOGU http://zpadjen.bloger.hr/.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije