Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA UTAKMICA

U sjedištu Europske unije se pije hrvatsko pivo i gleda vatrene

navijači u Bruxellesu
Foto: Tomislav Krasnec
1/4
01.07.2018.
u 19:00

U baru Dynamo u briselskom kvartu St. Gilles, naime, ovaj se vikend toči hrvatsko craft pivo. Za ovaj hrvatski “tap takeover”, preuzimanje točionice, zaslužan je Tomislav Špoljarić, jedan od Hrvata zaposlenih u Bruxellesu koji je ozbiljan entuzijast kad je riječ o craft pivu.

Hrvati u Bruxellesu, a to je nakon pet godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji već ozbiljna zajednica ljudi, gledaju večerašnji nogometni dvoboj protiv Danske na dva-tri mjesta u gradu i svugdje se očekuje podjednako dobra atmosfera, no samo na jednom mjestu u glavnom gradu ove zemlje pivopija uživaju uz - hrvatsko pivo. 

U baru Dynamo u briselskom kvartu St. Gilles, naime, ovaj se vikend toči hrvatsko craft pivo. Za ovaj hrvatski “tap takeover”, preuzimanje točionice, zaslužan je Tomislav Špoljarić, jedan od Hrvata zaposlenih u Bruxellesu koji je ozbiljan entuzijast kad je riječ o craft pivu.

navijači u Bruxellesu
1/14

- Ovo je prvi hrvatski “tap takeover” u Bruxellesu i u Belgiji. Doveli smo tri pivara iz Zagreba, s 15 piva. Cilj je da se okupi hrvatska zajednica koja živi u Bruxellesu, da se družimo, pijemo hrvatske pive, slušamo hrvatsku muziku i gledamo nogomet. Ovo je samo početak, bit će još takvih “tap takovera”, a za prvi put doveo sam Medvedgrad, jer je to od 1994. najstarija craft pivovara i najkonzistentniji su u proizvodnji, zatim Novu rundu, koja po mom ukusu radi najbolja craft piva u Hrvatskoj, i Primarijus, koji se otvorio nedavno, prije 8-9 mjeseci, i kojemu smo željeli dati podršku kao maloj pivovari koja vjerojatno nikad ne bi izvezla svoje pivo na ovakvo tržište kao što je Belgija - kaže Špoljarić. 

Bar Dynamo zapravo je jedan od rijetkih, ako ne i jedini u Bruxellesu, koji vrlo rado predstavlja strana craft piva. Belgijanci, koji imaju dovoljno svojih vrhunskih piva, nisu baš najotvoreniji za eksperimentiranje sa stranim craft pivovarama, ali Dynamo je poseban. 

Od ostalih mjesta u Bruxellesu, gdje se okupljaju hrvatski navijači, tu je novootvoreni istarski restoran Maison d’Istrie, hrvatski vinski bar Bois Tranquile, a malonogometni klub Croatia Bruxelles organizira gledanje osmine finala Svjetskog prvenstva Hrvatska-Danska u baru Casa Mundial.

>> Pogledajte Večernji pressing s Marijem Stanićem

Komentara 3

IK
Ikonoklast
19:35 01.07.2018.

I to sve na nas racun...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije