Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIJA TOLJ

Velika naša nada: U njezinim godinama Sandra je disk bacala dva metra kraće

14.03.2018.
u 21:01

– To ćemo tek vidjeti. Sandra mi je idol. Kako ne bi bila kad je europska, svjetska i olimpijska prvakinja.

Marija Tolj (18) vratila se iz portugalskoga grada Leirije sa Zimskoga bacačkog prvenstva s naslovom europske prvakinje u bacanju diska u konkurenciji do 23 godine.

– Moje prvo mjesto bilo je ipak malo neočekivano s obzirom na sudjelovanje bacačica koje su imale bolje rezultate od mene. Trebala sam bacati i kuglu, no kako su kugla i disk bili dan za danom, odlučila sam, zajedno s trenerom Vargom, da bacam samo disk jer sam u toj disciplini trenutačno u puno boljoj formi – rekla je Marija čiji je osobni rekord 57,90 metara.

Zanimljivo je da je u toj dobi Sandra Perković bacala disk dva metra manje (55,89). No, za godinu dana Sandra je poboljšala svoj rezultat gotovo za sedam metara (62,79). Može li istim putem Marija?

– To ćemo tek vidjeti. Sandra mi je idol. Kako ne bi bila kad je europska, svjetska i olimpijska prvakinja. Ne čujemo se tako često, ne treniramo zajedno, ne daje mi savjete jer za to postoji moj trener, ali veliki naklon kraljici diska – rekla je Marija.

Zajedno su nastupile na Hanžekovićevu memorijalu, a zajedno će na ljeto nastupiti i na Europskom prvenstvu u Berlinu.

Imam normu za Europsko seniorsko prvenstvo premda mi je glavni cilj sezone nastup ana Svjetskom juniorskom prvenstvu u Finskoj. Za sada imam najbolji rezultat među juniorkama na svijetu. Medalja? E, to bi bilo super – istaknula je Marija koja ima dva četvrta mjesta s europskih prvenstava, za kadetkinje i mlađe juniorke.

Rođena je u Orebiću, a na jednom školskom natjecanju u bacanju kugle otkriven je njezin talent.

– U osnovnoj školi bacala sam kuglu. Kako sam bila najbolja na tim školskim natjecanjima, rodila se ljubav prema kugli. Zbog kugle sam otišla u Zagreb i počela ozbiljnije trenirati atletiku. Pokojni Ivan Ivančić mi je na jednom treningu dao da pokušam baciti disk. U tom trenutku rodila se moja ljubav prema disku iako mi je, ponavljam, kugla bila prva disciplina. Sad se to promijenilo kako sam napredovala u disku. Sad mi je disk postao prva disciplina – rekla je Marija.

Nedostaje li joj ljeti Orebić?

– Naravno. Prošlo ljeto uspjela sam uhvatiti 20 slobodnih dana, no ovog ljeta mislim da neće biti ništa od kupanja – zaključila je Marija Tolj.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije