Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas derbi sv. duje

U Hajduku sigurni da će optužbe u slučaju Vukušić biti odbačene

Branka Ramljak, Marin Brbić
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/2
19.07.2015.
u 12:57

– Uspomene na Split su izblijedile, bio sam u Bundesligi. Moje jedine emocije vezane su uz pobjedu nad Splitom – jasno je poručio Burić.

Hajdukov Nadzorni odbor tek je ustoličen, Skupština je izglasala devetoricu "nadzornika", a u rukama im već vrući krumpir. U idućim danima morat će se baviti USKOK-ovom istragom o transferu Ante Vukušića u Pescaru, koji se zbio u kolovozu 2012. godine.

Hitro je reagirao predsjednik Marin Brbić, na službenim klupskim stranicama dao je detaljan tijek Vukušićeva transfera u kojem je Hajduku ostalo 2,5 milijuna eura. Zanimljivo je popratiti taj Brbićev iskaz, vidi se koliko se menadžera motalo oko tog posla, koliko je punomoći zatraženo, koliko je provizije isplaćeno... Odličan je to materijal za one koji misle da znaju kako se igrači prodaju i kako transferi izgledaju. Još nam je u sjećanju davna prodaja jednog Hajdukova stopera za kojeg je u samo u jedan klub stiglo jedanaest menadžerskih punomoći.

Naravno, USKOK će dati konačni sud je li sve bilo u skladu sa zakonom, prve informacije kažu da se traga za štetom od pola milijuna eura.

Transfer Vukušića napravljen je u skladu sa zakonom, proveden je uz suglasnost NO-a Hajduka, a u realizaciju transfera u Pescaru Hajduk je krenuo jer se radilo o najpovoljnijoj ponudi – između ostalog napisao je Brbić u kronologiji cijelog slučaja.

– Tek se rade izvidi, to je rana faza kaznenog postupka. Vrlo sam uvjeren da će optužbe biti odbačene – o transferu Vukušića kazao je Ljubo Pavasović-Visković.

Slijedeća odluka NO-a trebala bi biti potvrda angažmana Hrvoja Milića, čekaju se posljednji papiri da lijevi bek potpiše za Hajduk. U međuvremenu je Milić bio na jugu za vrijeme utakmice Dinamo - Hajduk, a stiže i na gradski derbi Hajduk - Split. Vjerojatno će negdje na sjever i žestoko navijati za svoje buduće suigrače. Čudan tip, ljubav prema Hajduku je iznimna, odrekao se najmanje 400 tisuća eura kako bi godinu dana igrao za bijele...

A taj gradski derbi bit će poseban za trenera Damira Burića. On je pravi splitovac, nekoć je bio simbol omladinske škole, a sada je na klupi Hajduka. No 27 godina u Njemačkoj u Buriću je emocije spremilo nekamo u frižider.

– Uspomene na Split su izblijedile, bio sam u Bundesligi. Moje jedine emocije vezane su uz pobjedu nad Splitom – jasno je poručio Burić.

>>Pavasović Visković: Hajduk je depolitiziran, takav će i ostati

>>Oglasio se Brbić: Sve je čisto kod transfera Ante Vukušića u Pescaru

Komentara 7

PK
PKE
13:41 19.07.2015.

Odmah istražni pritvor za ove sinove šumskih bandita Brbića, Bojana Islamovića i Dražena Lalića, sloboda svim Hrvatima u Ajduku!

KR
kruško1
16:26 19.07.2015.

brbic slozio facu ko da trpi da se pokaki

DU
Deleted user
18:20 19.07.2015.

Ranković pravi prividnu ravnotežu , Hajduk će ponovo na Vis u partizane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije