Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAŽNE PROJMENE

U dvije države velika novost oko VAR-a, ovo će povećati transparentnost kod suđenja

VfL Bochum - 1. FC Union Berlin
David Inderlied/DPA
20.12.2023.
u 20:15

Proces će se prvi put koristiti tijekom polufinala Španjolskog superkupa u Rijadu, 10. i 11. siječnja te za finale 14. siječnja

Španjolske i meksičke nogometne vlasti odlučile su zbog pedagogije i "transparentnosti" od siječnja objavljivati audio i video snimke videopomoći (VAR), koja često izaziva kontroverze.

La Liga i Španjolski nogometni savez (RFEF) objavili su u utorak da će "objaviti slike i audio razgovore između suca na terenu i VAR suca" nakon svakog kola natjecanja.

Proces će se prvi put koristiti tijekom polufinala Španjolskog superkupa u Rijadu, 10. i 11. siječnja te za finale 14. siječnja.

Ta će se novina primjenjivati i na španjolsko prvenstvo, točnije od 20. kola La Lige i 22. kola druge lige, "tj. od 12. i 15. siječnja".

Slike i zvukovi emitirat će se na kraju svakog dana "putem službenih operatera natjecanja" i odnosit će se na faze igre "pregledane na monitoru koji se nalazi na terenu", pojasnili su RFEF i La Liga. Cilj je "promicati bolje razumijevanje arbitražnih odluka".

S istim ciljem da se "pojača transparentnost sudačkih odluka" Meksička nogometna federacija (FMF) objavila je u utorak sličnu odluku čim se prvenstvo nastavi 12. siječnja.  

Komentara 1

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
21:32 20.12.2023.

ameri to raqde na svom footbalu na nacin da sudac obrazlaze svaku spornu odluku na glas svima na stadionu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije