Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji igrač Slovenije

U Dinamu razmišljaju hoće li kupiti 21-godišnjeg napadača, mogu ga dobiti za 3,5 milijuna eura

Vipotnik
NK Maribor Facebook
17.05.2023.
u 08:00

Popust za Dinamo neće biti prevelik, Maribor je od konkurenta plavih već dobio konkretnu ponudu od 3,5 milijuna i slovenski klub sigurno neće ići baš puno ispod tog iznosa.

Slovenski napadač Žan Vipotnik uskoro će znati hoće li svoju karijeru nastaviti u Dinamu. Prema nekim izvorima, već je jučer trebao postati igrač Dinama. Naravno, u slučaju da se klubovi dogovore, prije svega o cijeni. Koliko znamo Maribor bi ga bio spreman pustiti za oko 3 ili 3,5 milijuna eura, no ne zna se koliko nudi Dinamo.

Krznar treći trener

Dinamo je prema izjavama iz mariborskog kluba u prednosti pred ostalim zainteresiranim klubovima, kojih ima, ali ako želi taj "popust", mora ga ostvariti što prije.

O kakvom je igraču riječ, govori i novo priznanje koje je Vipotnik dobio. Taj 21-godišnji napadač već se okrunio trofejem, bio je najbolji mladi igrač sezone, a sad je proglašen igračem sezone. Sindikat profesionalnih nogometaša Slovenije proglasio ga je najboljim u sezoni koja je pri kraju. Vipotnik je trenutačno i prvi strijelac slovenske lige s 20 pogodaka, a u glasovanju je pobijedio ispred dvojca iz Olimpije, Maxa Elšnika i Marija Kvesića. Glasovali su članovi sindikata, igrači i igračice, više od 800 trenera, sportski novinari 13 redakcija te navijači.

– Iskreno sam iznenađen, bila je velika konkurencija. Hvala svima koji su glasali za mene, mojim suigračima, svima u klubu, bez svih njih ne bih uspio. Još je jedna utakmica do kraja prvenstva, idemo po novu pobjedu – rekao je Vipotnik na uručenju nagrade u Ljubljani.

Za najboljeg trenera u sezoni izabran je trener Olimpije Albert Riera koji je slavio ispred Olivera Bogatinova iz Radomlja i Damira Krznara iz Maribora.

Vipotnik i Riera zacijelo će na kraju sezone promijeniti klubove, no Vipotnik o tome nije želio govoriti. Nakon nekoliko sastanaka zna se da je Maribor poslao svoje uvjete u Maksimir. Koliko znamo, u Dinamu su uzeli nekoliko dana za razmišljanje. No, da je priča vruća, nije sporno i sad o Dinamu ovisi hoće li prihvatiti to što traži Maribor. Popust za Dinamo neće biti prevelik, Maribor je od konkurenta plavih već dobio konkretnu ponudu od 3,5 milijuna i slovenski klub sigurno neće ići baš puno ispod tog iznosa.

Vipotnik bi rado u Dinamo

Koliko znamo, Vipotnik bi rado u Dinamo, tek mu je 21 godina i sigurno je da bi za njega pravi izbor bio klub u kojem će se još razvijati, napredovati. U slučaju da ode u veći europski klub, pitanje je koliko bi igrao, dok bi u Maksimiru sigurno imao pravu priliku.

Vipotnik nije jedina meta Dinama, napadač Rijeke Matija Frigan i dalje je zanimljiv plavima, čak je moguće da bi plavi rado doveli obojicu iako bi to značilo velik trošak, a nisu napadači jedini profil igrača koje Igor Bišćan želi u slaganju svoje momčadi s kojom bi napao Europu već na ljeto te nastavio dominaciju u domaćem prvenstvu. Doduše, još treba vidjeti i koliko će novca plavi imati za kupnje, odnosno koga će i za koliko novca prodati. Sad prvo treba dovesti prvog igrača, odnosno osigurati njegov dolazak s prvim danima prijelaznog roka, bio to Vipotnik ili Frigan, koji su sad u fokusu i o kojima su razgovori otvoreni.

Ključne riječi

Komentara 3

ZO
zoranos
10:13 17.05.2023.

Po svemu gledajuće unazad dvije godine Dinamo će dovesti nekog nepoznatog napadača, na posudbu, jer Dinamo više nema novaca! Ili ne daj Boge vratiti Oršića kojemu će trebati cijela sezona da dođe u formu! Za vrijeme Mamića su davali 5 milijuna za jednog Roga koji ne vrijedi niti 2 milijuna, ali znali su kako se trguje su ga brzo prodali za duplo. Danas u Dinamu nude 2-3 milijuna igračima koji i vrijede onih 5 milijuna i tako nikada neće kupiti nikoga! Možete vi imati dobre odnose i neku suradnju sa Mariborom, Rijekom ili Lokomotivom - ali to su sve mali klubovi koji žive samo od prodaje i neće ti oprostiti milijun na ime dobrih odnosa! Ovo ne funkcionira!

EJ
ejStef
08:06 18.05.2023.

Teško je sada u jednom roku nadoknaditi propuste zadnjih godinu-dvije. Previše je rupa u sastavu Dinama za ozbiljne rezultate u Europi, premalo je potencijalnih talenata u vlastitoj školi koji bi mogli tome pridonijeti, a niti potencijal za prodaju više nije kao prije... Ako prodate 4-5 glavnih igrača koji mogu donijeti neki novac, možete zaboraviti Europu, a onda se postavlja i pitanje obrane naslova. S druge strane nemate novaca za obnoviti ekipu kvalitetnijim, dokazanim igračima koji bi osigurali proljeće u Europi... Ne znam kako u ovoj situaciji i s ovom upravom postići ono što je potrebno - imati zapravo 2 ekipe, jednu za Europu i jednu za domaće prvenstvo, gdje se onda može kombinirati i gdje se mladi igrači mogu razvijati i afirmirati. Samo tako se može osigurati razvoj i prodaja igrača, uz izlog i rang natjecanja koji će garantirati i njihovu cijenu, tj. dovoljno novaca za kvalitetno funkcioniranje kluba... Što se tiče konkretnih dolazaka, Frigan bi bio bolje rješenje, no niti jedan niti drugi ne bi bio neki presudni faktor za Europu. A pitanje da li si Dinamo može priuštiti jednog ili obojicu plus još nekoga za Europska natjecanja.

Avatar mrIvan
mrIvan
12:13 17.05.2023.

Nije uvijek loše završilo kada je Dinamo dovodio slabije poznate igrače. Tko je znao za Oršića i Petkovića kada su dolazili u Dinamo? Ne po imenu već po tome što znaju i mogu. Pa se s njima napravio sjajan posao...Bolje da dovedu malog Frigana i ne izgube ona 2 igrača u Rijeci (Marin i Janković), gledano dugoročno. Pitanje je samo ima li Dinamo vremena za takve planove ili mora gledati svaku iduću sezonu kao ključnu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije