Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GDJE NASTAVLJA KARIJERU?

Dinamo započeo pregovore s Oršićem? Bjelica ga vabi u Tursku s basnoslovnom plaćom

ARHIVA: Mislav Oršić postao je novi član engleskog Southamptona
Luka Stanzl/PIXSELL
16.05.2023.
u 13:57

Priča je vjerojatno i zamršenija nego što se to na prvu može činiti. Jer, teško je zadovoljiti toliko strana koje u ovoj priči ne žele biti zakinute. Igrač ima svoje želje, a klubovi žele što bolje proći u troškovima i raspodjeli novca. Bjelica je sigurno zainteresiran jer bi mu Oršić zaoštrio konkurenciju u momčadi, odnosno garantirao više napadačkih opcija.

Mislav Oršić ovih dana boravi u Zagrebu. Hrvatski reprezentativac koji se muči sa statusom u Southamptonu mogao bi, sasvim logično, svratiti i do Dinama. Na tom bi se sastanku moglo razgovarati i o rješavanju Oršićeva problema, a jedna od opcija o kojoj se ovih dana špekuliralo njegov je povratak u Maksimir.

Priča je jako zamršena

Pričalo se da je Oršić i navodna želja turskog prvoligaša Trabzonspora, koji odnedavno vodi hrvatski trener Nenad Bjelica. Sve osim sadašnjeg stanja bolje je za Oršića ako želi očuvati status reprezentativca. Podsjetimo, Oršić je u Southampton doveden kao spasitelj, no ubilježio je svega pet nastupa u Premiershipu, odnosno 192 minute.

Od početka ožujka nije igrao. Oršić je za Southampton potpisao do ljeta 2025. godine, no, kako sad stvari stoje, teško će taj ugovor odraditi do kraja.

U međuvremenu je Oršićev klub ispao u drugu englesku ligu (Championship), a Dinamo je, navodno, već prije počeo pregovore o povratku svog bivšeg igrača u Maksimir. Jedna od mogućnosti je Oršićeva posudba u Dinamo, koji bi mu isplaćivao plaću koju je zarađivao dok je bio u Zagrebu, a ostatak troškova platio bi Southampton.

Oršićev zastupnik Branko Hucika već neko vrijeme intenzivno radi na rješavanju ovih problema. Čelnici turskog Trabzonspora navodno su Mislavu Oršiću ponudili plaću od dva milijuna eura, a opcija koja se nudi mogla bi biti slična kao ona s Dinamom. Jer, posudba za igrača plaćenog oko šest milijuna eura za Oršićeve engleske poslodavce vjerojatno u ovom trenutku zvuči najprihvatljivije.

– Možda će rasplet biti za dva tjedna, možda za mjesec dana. Rano je u svibnju zaključiti posao, nije ni Southamptonu interes za pristane na prvu ponudu. Bjelica ga baš hoće, a Trabzonspor želi da mu to bude što povoljnije. Kad bi Southampton tražio i 15 milijuna eura, Neno bi, kada bi imao, dao i toliko. Do te mjere ga želi u svojoj ekipi – kaže Hucika.

Moguća je varijanta u kojoj bi Oršić u Tursku otišao u paketu s Brunom Petkovićem, no pitanje je koliko su čelnici Trabzonspora spremni izdvojiti novca. Na rasplet ove priče za hrvatske igrače negativno se može odraziti činjenica da je Nenad Bjelica u zadnjem intervjuu za Večernji list najavio rekonstrukciju momčadi, ali i smanjivanje budžeta. To znači, neće biti trošenja novca pod svaku cijenu.

Priča je vjerojatno i zamršenija nego što se to na prvu može činiti. Jer, teško je zadovoljiti toliko strana koje u ovoj priči ne žele biti zakinute. Igrač ima svoje želje, a klubovi žele što bolje proći u troškovima i raspodjeli novca. Bjelica je sigurno zainteresiran jer bi mu Oršić zaoštrio konkurenciju u momčadi, odnosno garantirao više napadačkih opcija.

Bjelica ga dobro poznaje

Ovaj dvojac jako se dobro poznaje i hrvatski je reprezentativac pod Bjelicom odigrao neke od svojih najboljih utakmica u karijeri. Opcija je, naravno, da Mislav karijeru nastavi u Championshipu, jer ne postoji ugovorna klauzula po kojoj bi eventualno mogao otići ako klub ispadne iz lige, što se nedavno Southamptonu i dogodilo.

Ako se to i dogodi, potpuno je neizvjesno u kojem će statusu naš reprezentativac nastaviti svoju priču na Otoku. Još gore, sigurno je njegova emocija prema engleskim poslodavcima na rezervi, najblaže rečeno.

A i situacija u klubu sigurno nije najblistavija. Southampton je iz Premiershipa ispao nakon 11 godina, ove sezone smijenili su tri trenera od kojih nijedan nije pronašao pravo rješenje za momčad kroz koju je prokušano tridesetak igrača.

Novi su vlasnici nakon 494 dana u klubu uspjeli promijeniti stvari – ali nagore, a u prijelaznom su roku na pojačanja potrošili stotinjak milijuna funti. Bez obzira na okolnosti, Oršić nema previše vremena i pod hitno mora pronaći rješenje svog problema, posebice želi li zadržati reprezentativni status. To je, uostalom, najavio hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Podsjetimo, Oršić je u reprezentativnoj majici odigrao nekoliko iznimno važnih utakmica, a Hrvatskoj je, među ostalim, praktički donio treće mjesto na zadnjem Svjetskom prvenstvu u Kataru kada je zabio za pobjedu nad Marokom. Ne samo zbog toga, i u Dalićevu je interesu da se ova priča što prije pozitivno završi. 

Komentara 1

MA
maltene
15:01 16.05.2023.

Idi i ne vraćaj se. Otišo za 15% višu plaću nego si imao ovdje i sad kukaš. Sretno ti bilo ali ne u DINAMU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije