Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJAN BRAZILAC

U Dinamu bio rezerva, vrijeđao ga kapetan Liverpoola, a jučer je u derbiju srušio Chelsea

Zagreb: GNK Dinamo uvjerljivo postao prvak Hrvatske
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/7
07.11.2022.
u 09:45

Kako se uspostavilo, imao je veliku, višemilijunsku klauzulu, Modrima je bio preskup. Arsenalu nije, iako tada znatno skuplji, kupili su ga za 26 milijuna eura. Danas lovi ulaznicu za Katar...

U londonskom su se derbiju jučer susreli Chelsea i Arsenal, a dvoboj na Stamford Bridgeu otišao je u ruke gostiju rezultatom 1:0.

Heroj Topnika bio je Gabriel Magalhães (24), koji je u 63. minuti stigao do pogotka vrijednog pobjede. Tako je nastavio sjajnu formu ekipe Mikela Artete, koja predvodi ljestvicu s 34 boda. 

Da, isti Gabriel koji je prije četiri godine nosio dres Dinama. I to uglavnom - rezervi. Naime, brazilski stoper još je kao igrač LOSC-a iz Lillea u veljači 2018. stigao na posudbu u Maksimir. Igrao je za drugu ekipu, zabio odmah protiv Novigrada u svom debiju, a mjesec dana kasnije zaigrao i za prvu momčad.

Krenuo je protiv Rijeke, u paru s Dinom Perićem i Dominikom Livakovićem iza sebe. Kako je Dinamu nedostajalo više od pola momčadi, našla su se na terenu tada i neka neočekivana 'modra' imena, poput Karla Muhara i Borne Miklića. Riječani su u konačnici minimalno slavili pogotkom Maxwella Acostyja i bili ih srušili na Maksimiru nakon dugih 2829 dana.

28.04.2018., Zagreb stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 32. kolo, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Gabriel Dos Santos Magalhaes. Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

A Brazilac pravu priliku nije dobio. Ostala mu je to jedina utakmica u 1. HNL, uskoro se vratio u Francusku. I počeo se uspinjati. Nakon što je u rujnu 2020. zaključio transfer u Arsenal, počelo se postavljati pitanje zašto ga nije otkupio Dinamo.

Gabriel je, kako se uspostavilo, imao veliku, višemilijunsku klauzulu, bio im je preskup. Arsenalu nije, iako tada znatno skuplji, kupili su ga za 26 milijuna eura.

November 6, 2022, London, United Kingdom: London, England, 6th November 2022. Gabriel of Arsenal celebrate scoring the opening goal during the Premier League match at Stamford Bridge, London. Photo via Newscom Photo: Paul Terry/NEWSCOM
Foto: Paul Terry

I jučer je golom srušio Chelsea. Topnici su sjajno ušli u sezonu, nakon 13 kola imaju 11 pobjeda i tek jedan poraz. Na tablici su vodeći, a prednost ispred Manchester Cityja zadržali su i nakon slavlja u derbiju

Bivši dinamovac pokazao je tako da se nije dao smesti kada ga je prije mjesec dana na terenu izvrijeđao kapetan Liverpoola Jordan Henderson. Predvodnik Redsa navodno mu je rekao kako je 'j****i idiot', što je stoper protumačio kao nešto još gore na portugalskom.

October 9, 2022, London, United Kingdom: London, England, 9th October 2022. Gabriel of Arsenal argues with Jordan Henderson of Liverpool during the Premier League match at the Emirates Stadium, London. Photo via Newscom Photo: David Klein/NEWSCOM
Foto: David Klein

Arsenal je Liverpool ispratio s 3:2, a Gabriel očito još motiviraniji ušao u nastavak sezone. Tko zna, možda ni poziv u reprezentaciju Brazila za Svjetsko prvenstvo nije daleko... Magalhães prema Transfermarktu danas vrijedi 40 milijuna eura

Standings provided by Sofascore

>> VIDEO: Nikica Pavlek, navijač u Salzburgu: 'Ja mislim da će Dinamo danas dobiti 2:0. Imaju kvalitetnu ekipu'

 

Komentara 5

DU
Deleted user
11:26 07.11.2022.

Sijecam se da iz nekog razloga nije dobio ni mrvicu prilike. Dinamov strucni stozer zakazao u to vijeme.

DE
derin
13:50 07.11.2022.

I na onom Rrahmaniju su malo zaradili, lik vrlo brzo nakon dolaska u Italiju prešao u Napoli. A neke se previše slavi izgleda.

PE
peronja
10:28 07.11.2022.

da je Dinamo kupio sve koji su bili na pragu, potrošio bi svu lovu koju nije imao, a domaći dečki koji su mu donijeli lovu bili bi out. No bitno je da članak u negativnom kontekstu prikazuje dogođenu situaciju, kao evo vidite, kako su nesposobni u Dinamu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije