Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Edin Mujčin

U derbiju sve ovisi o Dinamu, hoće li rotirati pred Atalantu

Edin Mujčin
Foto: Sinisa Hancic/PIXSELL
1/3
21.11.2019.
u 17:13

- Ovo je sigurno jedna od najbolji momčadi Dinama u klupskoj povijesti - istaknuo je Mujčin

U kišno jučerašnje jutro Edin Mujčin priprema se za trening. Ne, naravno da više ne igra nogomet iako je svoju karijeru dugo držao živom. Sad je pomoćni trener u Lokomotivi, asistira prvom strategu Goranu Tomiću i lokose sprema za sraz sa Slavenom Belupom u Koprivnici.

No nas su više zanimali njegovi igrački dani, pogotovu derbiji koje je u dresu Dinama odigrao protiv Hajduka. A po tome je rekorder, odigrao je čak 24 derbija u plavome dresu protiv najvećeg rivala. Ukupno je u dva mandata u Dinamu odigrao 288 natjecateljskih utakmica (prvenstvo, kup i superkup, te europske utakmice).

– Ne znam točno koliko ih je bilo, ali moguće da su bila 24 derbija u kojima sam igrao. Ali ne znam jesu li uračunali i onaj naš ‘derbi’ u Čileu koji smo igrali na pripremama. I taj susret mi je ostao u posebnom sjećanju, Hajduk nas je stiskao, mi smo jednom prešli centar i zabio sam im za pobjedu – smije se Edin Mujčin na taj svoj podsjetnik.

No nije to derbi koji će staviti na prvo mjesto u svom sjećanju.

– Bilo je puno dobrih, ali posebno se sjećam prvog. Uh, bio sam na klupi i noge su mi se tresle, skrivao sam ih da nitko ne vidi. Imao sam tremu, pa bio je pun stadion i ušao sam u igru u 65. minuti umjesto velikog Marka Mlinarića – prisjetio se tih dana kod trenera Zlatka Kranjčara.

Ušao umjesto Mlinarića

Dinamo je tada slavio s 4:1, već nakon 15 minuta bilo je 2:0 pogocima Joze Gašpara i Marka Mlinarića, u nastavku su zabili Marko Viduka i Srđan Mladinić, za Splićane je smanjio Aljoša Asanović iz jedanaesterca.

Za plave su igrali Ibrahimović, Štefulj, Krznar, D. Šimić, Soldo, Mladinić, Gašpar, A. Petrović (Marić), Viduka (Z. Slišković), Mlinarić (Mujčin), I. Cvitanović, dok je trener Hajduka Mirko Jozić izveo sastav: Gabrić, Hibić, Čeko, Vuica, Pralija, Rapaić, Horvat, Jozinović (I. Jurić), Jurčec (Mass Saar), Meštrović (Butorović), Asanović.

Drag je Mujčinu i derbi godinu poslije kada je asistirao Igoru Cvitanoviću i plavi su pod vodstvom Otta Barića slavili s 2:1, pa jedan u kojem je bilo 1:1, kada je opalio, lopta se odbila od prečke i Kruno Jurčić je potvrdio pogodak glavom, ali je priznat Mujčinu jer je lopta već bila prešla crtu. Plavi su s tim bodom osigurali naslov prvaka nekoliko kola prije kraja prvenstva.

Otto Barić na prvom mjestu

Mujčina su tijekom karijere u Dinamu (od 1995. do 2001. te od 2002. do 2005. godine) vodili brojni treneri. Koga bi posebno istaknuo?

– Bilo ih je stvarno jako puno, kod svakoga nešto naučiš, pokupiš neke stvari, svaki ima neke drukčije ideje, počev od Cice Kranjčara kod kojeg sam debitirao, Otta Barića, Lončarevića, Gračana.... no ako baš moram, onda bih na prvo mjesto stavio Ottu Barića, iako kod njega ispočetka nisam previše igrao.

No danas su druga vremena, današnji Dinamo je uspješan i u Europi, uz to što je uvjerljiv i u domaćoj ligi.

– Ovo je sigurno jedna od najbolji momčadi Dinama u klupskoj povijesti. Vidjet ćemo kako će izgledati sutrašnji derbi, ne znam hoće li trener Bjelica rotirati momčad zbog sljedećeg tjedna i utakmice s Atalantom. No ipak će sve ovisiti o Dinamu koji u domaćem prvenstvu ide prema naprijed s pola gasa.

Kod plavih se zna tko što radi, sve je posloženo. Kod Hajduka baš i nije tako, mijenjaju trenere, mijenjaju se ljudi u vodstvu i to nije dobro. Volio bih da je Hajduk jači, da bude zanimljivije prvenstvo iako ih ne treba podcijeniti, pa drugi su na ljestvici. Jako su dobri kod kuće uz pomoć navijača, ali u gostima su imali problema. No unatoč tome, oni su drugi u našoj ligi – rekao nam je Edin Mujčin koji će za dva mjeseca proslaviti 50. rođendan.

Kao 25-godišnjak došao je iz Marsonije, u Dinamu je igrao do 2001. kada je otišao u Japan, ali se tamo nije dugo zadržao, nakon godinu dana vratio se u Dinamo, a onda je još igrao za Kamen Ingrad, Lokomotivu, Lučko, Savski Marof, Zelinu i Brdovec. Potom se okrenuo trenerskom poslu i sad je u klubu na Kajzerici u kojem je nekoć i igrao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije