Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PPD Zagreb u osmini finala LP-a

U Areni sigurno pada novi rekord Lige prvaka, otvara se gornja tribina

23.03.2019.
u 07:48

Konačno smo imali malo vremena da se posvetimo treninzima i uigravanjima akcija. Bilo je ono jedno razdoblje kada smo dvadeset dana bili na putu i kada smo odigrali šest gostujućih utakmica. Nismo se stigli odmarati, čak ni trenirati – rekao je Branko Tamše

Rukometaši PPD Zagreba pojačali su se uoči subotnje utakmice osmine finala Lige prvaka protiv skopskog Vardara (Arena Zagreb u 20.30 sati).

Ne, nije riječ o igračkom, već sponzorskom pojačanju. Sljedeće tri godine “plinari” će se voziti u automobilima Opel tvrtke Autowill.

1/8

– Konačno smo imali malo vremena da se posvetimo treninzima i uigravanjima akcija. Bilo je ono jedno razdoblje kada smo dvadeset dana bili na putu i kada smo odigrali šest gostujućih utakmica. Nismo se stigli odmarati, čak ni trenirati – rekao je Branko Tamše, trener PPD Zagreba.

Nije bitan rezultat, već igra

Mogu li zagrebaši izbaciti Vardar?

– Ne znam možemo li, ali ćemo pokušati. Ne bi nam bilo prvi put da izbacimo favorita. A oni to u ovom slučaju jesu. Uostalom, bili su sudionici dva zadnja Final-Foura Lige prvaka, a i aktualni su trostruki pobjednici SEHA Gazprom lige – razmišlja Zlatko Horvat, kapetan zagrebaša.

Ove sezone PPD Zagreb i Vardar igrali su dvaput u SEHA Gazprom ligi. Obje momčadi pobijedile su na domaćem parketu, ali ni u jednoj od te dvije utakmice nisu bile uvjerljive pobjede.

– Kada me pitate kakav bih rezultat priželjkivao u prvoj utakmici, odgovor je – nije bitno. Bitno je da dobro odigramo. Jer, kroz povijest je bilo jako puno slučajeva kada bi momčad nakon domaćih plus deset ispala, ili nakon poraza na domaćem parketu prolazila dalje u gostima. Eto, PPD Zagreb najbolji je primjer, kod kuće je izgubio od RN Löwena, a onda ga pobijedio u gostima i prošao u četvrtfinale – rekao je Tamše.

Ulaznice idu jako dobro i sigurno će biti nadmašen domaći rekord ove sezone – 9134 gledatelja protiv PSG-a. To je ujedno i rekordan broj gledatelja u svim utakmicama Lige prvaka ove sezone. Domaćin je najavio otvaranje gornjeg prstena Arene, PPD Zagreb i Vardar već su se dvaput susretali u Ligi prvaka. Makedonski prvak ima tri, a PPD Zagreb tek jednu pobjedu.

– Bit će jako važno odigrati dobru obranu. Zato smo na posljednjim treninzima puno uvježbavali obrane 6-0 i 5-1. Obje momčadi u skupinama Lige prvaka primile su mali broj pogodaka. Mi smo primili 388, a oni 390 pogodaka – rekao je Branko Tamše.

Sudar odličnih obrana

Samo su tri momčadi primile manji broj pogodaka od “plinara” – Flensburg (370), Veszprem (382) i PSG (385).

– Svi znate da volim brzi rukomet s puno pogodaka. Ali u ovoj fazi Lige prvaka važno je kako se igra i obrana – naglasio je slovenski trener na klupi PPD Zagreba.

Roberto Garcia Parodno, španjolski trener na klupi Vardara, imat će na raspolaganju kompletnu momčad, dok će Tamšeu nedostajati Leon Šušnja. Zanimljivo je da je Europski rukometni savez ovu utakmicu proglasio utakmicom tjedna, odnosno najjačim parom osmine finala.

– S Vardarom sam odigrao velik broj utakmica. Igrao sam protiv njih dok nisu bili tako jaki i dok nisu imali tako puno stranaca, a igrao sam protiv njih i kada su bili osvajači Lige prvaka. Mislim da će to biti dvije neizvjesne utakmice – zaključio je Zlatko Horvat. 

>> Pogledajte kako je Thompson iz ringa pjevao za Hrgovića!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije