Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP U-17

Turci na Rujevici potopili mlade vatrene koji su ostali bez četvrtfinala

Hrvatska - Turska, igrači do 17 godina
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/8
06.05.2017.
u 15:26

Drugim porazom u skupini Bašićevi su izabranici ostali bez četvrtfinala

Mladi vatreni doživjeli su potop na Rujevici. Na Europskom nogometnom prvenstvu za igrače do 17 godina hrvatska reprezentacija je izgubila od Turske sa 1:4. Drugim porazom u skupini Bašićevi su izabranici ostali bez četvrtfinala.

Strijelac za Hrvatsku bio je Marin (67), a za Tursku su zabili Karaahmet (18), Gül (50), Kabak (68) i Akgün (80). Posljednju utakmicu u skupini Hrvatska igra u utorak protiv Španjolske.

Tko zna u kojem bi smjeru otišao dvoboj da je na početku utakmice zabio Šego. Naime, u 2. minuti hrvatski je napadač izbio sam pred turskog vratara, ali je Özer obranio njegov udarac. Imao je Šego i bolje rješenje, jer mu je na suprotnoj strani usamljen bio Kreković. Iako su mladi vatreni na početku susreta bili za nijansu bolji, agresivnost Bašićevih izabranika nije urodila plodom.

U prilici se našao i Kreković čiji je udarac turski vratar s lakoćom obranio. Stekao se dojam da je imao i bolja rješenja. I onda je uslijedila kazna. U 18. minuti turski kapetan Gül sjajno se izborio za udarac na desnoj strani i ubacio u peterac gdje Karaahmet glavom pogađa u mrežu vratara Kotarskog. Turci su iskoristili prvu pravu priliku! Gosti su nakon pogotka spustili ručnu i potpuno zagospodarili terenom, a naši su teško mogli složiti napad.

Dugo je trebalo Bašićevim izabranicima da se ponovno poslože. Čolina je probio po lijevoj strani i ubacio u kazneni prostor. Marin je bio na lopti, a njegov udarac s desetak metara blokirao je turski branič. 

Hrvatska - Turska, igrači do 17 godina
1/8

Šego i Kreković zaprijetili su početkom nastavka, ali onda je iz jednog kontranapada Turska zabila pogodak. U 50. minuti strijelac je bio Gül. Babacan je na lijevoj strani promiješao našu obranu i pucao. Kotarski je obranio, ali lopta se od stative odbila pred turskog kapetana koji trese praznu mrežu.

Naši su tražili pogodak kojim bi se vratili u utakmicu i tome su uspjeli. U 67. minuti prednost Turaka smanjio je Marin, ali je euforija kratko trajala. Gosti su već u sljedećem napadu zabili za 3:1, strijelac je bio Kabak. Potpuni potop mladi vatreni doživjeli su u posljednjoj minuti kada je Akgün zabio za 4:1. Ovim porazom Hrvatska je ostala bez četvrtfinala.

Poredak: Španjolska (-1), Italija (-1) i Turska po 3, Hrvatska bez boda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije