Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EURO U17

Dirigent Rijeke: Protiv Talijana sam vidio zrelu Hrvatsku

Hrvatska U-17
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/6
06.05.2017.
u 10:00

– Velika šteta, dečki su dobro i zrelo igrali cijelu utakmicu, a Talijani kao Talijani, uvijek zabiju potkraj utakmice. No, vidio sam perspektivu u Hrvatskoj, igrače koji će biti jako dobri u seniorskom nogometu – rekao je Kek.

Nakon što su u 1. kolu Eura do 17 godina dvije minute prije kraja poklekle protiv Italije (0:1), mlade nade Hrvatske danas od 13.15 sati (HNTV) na Rujevici očekuje utakmica protiv Turske. Ova je utakmica biti ili ne biti za obje momčadi jer i Turska je izgubila u prvoj utakmici, od Španjolske sa 2:3. No, naši današnji protivnici pokazali su da su i te kako dobri jer vodili su protiv furije 2:0.

– Gledao sam utakmice Turske, jako su dobra momčad, imaju odličnih igrača. Mi nakon poraza u 1. kolu nemamo prostora za očajavanje, to nije naš mentalitet, vidim da se igrači žele iskupiti – kazao je naš izbornik Dario Bašić.

Bartol Franjić, veznjak kockastih i Dinama, dodao je:

– Dok god postoji šansa, mi ćemo se boriti.

Dominik Kotarski briljirao je na golu u prvoj utakmici, nadamo se da danas na Rujevici neće imati toliko puno posla.

– Nakon poraza nemamo vremena za žaljenje, trebamo skupiti glave i proći skupinu. Pozivam navijače da nas dođu podržati, nećemo ih iznevjeriti – poručio je Kotarski.

Najveća prijetnja kod Turaka bit će mu sjajni ofenzivni vezni Atalay Babacan, mladić iz Galatasaraya koji je u kvalifikacijama zabio pet pogodaka. Inače, čak šestorica od 18 Turaka igraju za Galatasaray, a po jedan je iz Stuttgarta, Borussije (M), Eintrachta...

No, naši igrači ne trebaju se plašiti, uostalom nakon prve utakmice na Rujevici njihovu igru pohvalio je i trener Rijeke Matjaž Kek.

– Velika šteta, dečki su dobro i zrelo igrali cijelu utakmicu, a Talijani kao Talijani, uvijek zabiju potkraj utakmice. No, vidio sam perspektivu u Hrvatskoj, igrače koji će biti jako dobri u seniorskom nogometu – rekao je Kek.

U drugoj utakmici naše skupine od 17.45 sati na Rujevici igraju Španjolska i Italija. U skupini B danas od 12 u Zaprešiću igraju Francuska i Ovčji Otoci, a od 16 sati u Lučkom Škotska i Mađarska.

Komentara 2

DU
Deleted user
17:56 06.05.2017.

i protiv turkosa isto?

DU
Deleted user
10:08 06.05.2017.

je..jako zrelu...mogli su nas masakrirati da nas golman nije obranil nekoliko mrtvaca...koji strucnjaci nuklearni fizicari sve....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije