Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP ISPITUJE SLUČAJ

Tunižanin Jaziri predao meč samo kako ne bi igrao protiv Izraelca Sele?!

Malek Jaziri
Reuters (Ilustracija)
05.02.2015.
u 10:58

Jaziriju ovo nije prvi takav incident. Tuniški teniski savez mu je 2013. naredio da na turniru u Uzbekistanu ne igra proti Izraelca Amira Weintrauba. ITF je zbog toga savezu zabranio natjecanje u Davisovom kupu iduće godine.

Tunižanin Malek Jaziri u prvom je kolu turnira u Montpellieru vodio 6:3 protiv Denisa Istomina, a onda predao meč. Službeno objašnjenje je ozljeda lakta, no navodno se povukao kako u drugom kolu ne bi igrao protiv Izraelca Dudija Sele.

65. igrač svijeta tijekom meča je dva puta razgovarao s trenerom koji mu je navodno poručio da preda. Jaziri je predao i četvrtfinale parova koje je sa Španjolcem Marcom Lopezom trebao igrati protiv Izraelca Jonathana Erlicha i Čeha Františeka Čermaka.

Jaziriju ovo nije prvi takav incident. Tuniški teniski savez mu je 2013. naredio da na turniru u Uzbekistanu ne igra proti Izraelca Amira Weintrauba. ITF je zbog toga savezu zabranio natjecanje u Davisovom kupu iduće godine.

Iz ATP su poručili da je ozljedu lakta potvrdio fizioterapeut na turniru, ali i da ispituju cijeli slučaj.

- S obzirom na prethodni incident igrača iz 2013., razmatramo okolnosti njegova povlačenja - kažu u ATP-u.

Sve je ovo vjerojatno nastavak bojkota sportaša iz arapskih zemalja koji izbjegavaju susrete s Izraelom u znak protesta situacije s Palestinom.

>> Dodig 'pomeo' Delića, Karlović ispao već u prvom nastupu

Komentara 1

LI
liskovaca
11:24 05.02.2015.

po hitno par milijardi eurića odštete napaćenom izraelu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije