Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Top forma

Tudor preporodio Galatasaray, na vrhu je u Turskoj!

Igor Tudor
Galatasaray Twitter
25.09.2017.
u 09:05

Predvodi ga Bafetimbi Gomis koji je zaslužan za sedam od petnaest Galatinih pogodaka. Odličan je i veznjak Cigerci Tolga s četiri gola.

Galatasaray, koji vodi Igor Tudor, iskoristio je poraz prvaka Bešiktaša u derbiju s Fenerbahčeom (2:1) te se preokretom u šestom kolu u gostima kod neugodnog Bursaspora (2:1) izdvojio na vrhu ljestvice turskog prvenstva.

Hrvatski stručnjak prošle sezone preuzeo je klupu turskog velikana i proživljavao teške trenutke. Četvrto mjesto i 13 bodova zaostatka za prvakom Bešiktašem sigurno nisu opravdali očekivanja klupskih čelnika i navijača.

A nakon što je švedski Östersunds prije dva mjeseca izbacio Galatu u pretkolu Europske lige, činilo se kako su Tudoru dani na klupi odbrojani. Ipak, nakon toga uslijedili su sjajni rezultati u domaćem prvenstvu.

Preporođeni Tudorov Galatasaray gotovo da nije napravio pogrešan korak. Ostvario je pet pobjeda te tek jedan neodlučen ishod i to kad je u četvrtom kolu pogotkom Samuela Eto'oa osam minuta prije kraja Antalyaspor stigao do boda. Predvodi ga Bafetimbi Gomis koji je sjajnu prošlosezonsku formu iz Marseillea (20 pogodaka) nastavio i u Galati te je zaslužan za sedam od petnaest Galatinih pogodaka. A odličan je i veznjak Cigerci Tolga s četiri gola u pet nastupa.

Istanbulski klub ove sezone još se nije susreo ni s jednim velikanom, no prvenstva se osvajaju, između ostalog, i pobjedama protiv malih klubova. Stoga je i preokret u Bursi iznimno važan.

 

– Igrali smo očajno prvo poluvrijeme, no pokazali smo karakter i u nastavku zasluženo preokrenuli. Drugo poluvrijeme putokaz je za nastavak sezone, želim da tako stalno igramo – rekao je Tudor čija momčad ima tri boda više od drugoplasiranog Bešiktaša i trećeg Göztepea. 

Komentara 2

Avatar zagorac2
zagorac2
10:00 25.09.2017.

kaj je sad pa jos jucer ste pisali da Tudor nezna nis i da je nesposoban i da dobiva otkaz, a jeste vi jad i bjeda od novinarcica 5te kolone - BRAVO TUDOR PONOS NASE HRVATSKE

DU
Deleted user
23:46 25.09.2017.

tudor je bio dobar i u hajduku ali nije bilo strpljenja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije