Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobro ozračje

Tucak: Želimo osvojiti broncu iako će neki i to podcijeniti

26.01.2020.
u 15:22

Igračima je teško pao taj poraz od Španjolaca, čak možda i teže nego u Gwangjuu (tada su Španjolci bili mnogo dominantniji), ali svjesni su da moraju dići glavu i “poginuti” za broncu

Nepisano je pravilo u vaterpolu da je teško dva puta pobijediti istog suparnika na istom prvenstvu, ali naši će vaterpolisti morati relativizirati to pravilo žele li na Europskom prvenstvu u Budimpešti osvojiti broncu.

Za nju će se, naime, danas u 17.30 sati (HTV 2) boriti protiv selekcije Crne Gore, koju su već jednom nadjačali u skupini, bilo je 11:10.

1/6

Dapače, naši su uoči posljednje četvrtine u tom susretu vodili s 10:5, ali su potom jedva iščupali pobjedu izgubivši posljednju četvrtinu s 1:5.

Neprospavana noć i analiza

Kako su hrvatski igrači i u preostala dva najjača dvoboja u posljednjoj dionici ostajali u manjku – protiv Grka 1:2, protiv Španjolaca 2:3 – postavlja se pitanje imamo li mi možda problema s kondicijskom pripremljenošću. No naš izbornik Ivica Tucak odlučno je otklonio takvu pretpostavku.

– Nije kondicijska pripremljenost u pitanju iako smo sad svi pomalo umorni. Mislim da smo kondicijski jako dobro spremni, nego dolazilo je do opuštanja, ponekad je ponestalo mirnoće i koncentracije, a u dvoboju sa Španjolcima detalji su odlučivali, jedna lopta, jedan gol. Ovaj put oni su otišli na španjolsku stranu, treba čestitati suparniku, bio je bolji – kazao je Tucak na druženju s hrvatskim novinarima u bazi naše reprezentacije.

Naknadno je pojasnio na koje je detalje mislio:

– Radilo se o nekoliko odbijenih lopti, pa je dosuđena topljena lopta Garciji u protunapadu, nakon čega smo mi primili gol. Potom nedosuđeni peterac na Bušlji. Mi smo znali da njima ne možemo dati 13-14 pogodaka, da će biti čupavo. Odigrali smo bolje nego u Gwangjuu, ali još uvijek nedovoljno za pobjedu. Španjolci su dokazali da spadaju u sam vrh svjetskog i europskog vaterpola – ustvrdio je Tucak.

Igračima je teško pao taj poraz od Španjolaca, čak možda i teže nego u Gwangjuu (tada su Španjolci bili mnogo dominantniji), ali svjesni su da moraju dići glavu i “poginuti” za broncu.

– Iza nas je duga, neprospavana noć, iako, istinu govoreći, nismo prvi put u takvoj situaciji. Nemamo sad vremena za dublju raščlambu poraza od Španjolaca, okrećemo se Crnogorcima. Mislim da imamo potrebnu kvalitetu za to da nas ovaj poraz ne baci u veću depresiju – istaknuo je naš ljevoruki topnik Maro Joković.

Sljedećem suparniku okrenuo se i sidraš Luka Lončar:

– Crnogorci su fizički iznimno jaka momčad, među najjačima su na prvenstvu. Imaju četiri braniča u sastavu, puno njih igra zajedno u Jadranu iz Herceg Novoga, dobro se poznaju. Bit će to teška utakmica, sasvim drugačija od one u skupini, vjerojatno s puno više tenzija, ali mi želimo pobjedom okončati ovo prvenstvo.

Gledala se snimka utakmice s Crnogorcima, ali i još neke istog suparnika s drugim reprezentacijama, pa Tucak zna što nas čeka:

Moramo biti u Tokiju!

– Nastojat ćemo zatvoriti Ivovića kao i u prvoj utakmici kad nam je to pošlo za rukom, Jokoviću ponajviše. Kombinacijom jakog presinga i aktivne zone nastojat ćemo omesti napadačke planove suparnika. Znam da je teško igračima, ali moramo se resetirati i biti spremni odigrati najbolju utakmicu na turniru. Želimo osvojiti broncu iako će neki i to podcijeniti. Ponekad znamo biti malo i nerealni, ali svi koji se razumiju u sport znaju da je svaka medalja nešto veliko – naglasio je Tucak čestitavši hrvatskim rukometašima na ulasku u finale EP-a.

– To je zbilja sjajan rezultat, čestitam i igračima i izborniku Červaru. Mi ćemo u nedjelju navijati za njih.

A o (ne)plasmanu na OI je rekao:

Kvalitetu imamo, moramo biti u Tokiju!

>> Pogledajte što izbornik Lino Červar kaže uoči finala

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije