Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U borbu za broncu

Joković: Nismo nešto spavali, svi smo vrtjeli polufinale po glavi

Maro Joković
Foto: Tibor Jurjević/PIXSELL
1/3
25.01.2020.
u 17:43

Utakmica za broncu Hrvatska - Crna Gora na rasporedu je u nedjelju, s početkom u 17.30 sati, dok će se od 19 sati za zlato boriti reprezentacije Mađarske i Španjolske

Iza nas je duga i neprospavana noć, svi smo vrtjeli polufinalnu utakmicu po glavi. No, svjesni smo važnosti utakmice za broncu. Stoga sada ne trebamo ulaziti u dublje analize utakmice sa Španjolskom već se trebamo fokusirati na borbu za medalju - poručio je hrvatski vaterpolski reprezentativac Maro Joković uoči nedjeljne (17.30 sati) utakmice s Crnom Gorom za europsku broncu.

Izbornik Ivica Tucak analizirao je razloge poraza koji je njegovu momčad ostavila bez mogućnosti da se u Budimpešti bori za naslov europskog prvaka i izravan plasman na olimpijski turnir.

Maro Joković
1/6

- Detalji su prevagnuli u korist Španjolaca. Radi se o nekoliko odbijenih lopti i nerealiziranih situacija kao i primanje gola s istekom napada. To su situacije koje ne možete predvidjeti. Španjolcima čestitke, bili su bolji protivnik. Odigrali smo puno kvalitetniju utakmicu nego u Gwangjuu, međutim nedovoljno da se pobijedi. Španjolci su dokazali da spadaju u sam vrh svjetskog vaterpola. Mi se moramo okrenuti nama i koliko god nismo ostvarili naš cilj da se kvalificiramo na Olimpijske igre, moramo završiti ovaj turnir pobjedom - izjavio je izbornik Tucak.

Hrvatska je na ovom Europskom prvenstvu već pobijedila reprezentaciju južnih susjeda u grupnoj fazi natjecanja. U jednom trenutku su hrvatski vaterpolisti vodili sa 10-5 i kontrolirali rezultat, da bi Crnogorci došli do 10-10 u samoj završnici, ali je pobjeda (11-10) otišla na hrvatsku stranu.

- Crna Gora je kao ekipa fizički vrlo jaka momčad, možda i najmoćnija na turniru. Imaju četiri beka u ekipi, igraju čvrst vaterpolo u obrani, a u napadu oslobađaju svog najboljeg šutera Ivovića. Dosta ih zajedno i igra u Herceg Novome, tako da su dobro uigrana momčad na čelu s kvalitetnim trenerom. Bit će to teška utakmica, svakako drugačija od one u skupini. Ova donosi puno više tenzije i stresa, u ovoj igramo za medalju. Bitno je dobro se pripremiti, vjerujem da možemo pobijediti - zaključio je centar hrvatske reprezentacije Luka Lončar. 

Utakmica za broncu na rasporedu je u nedjelju, s početkom u 17.30 sati, dok će se od 19 sati za zlato boriti reprezentacije Mađarske i Španjolske.

Komentara 2

BO
boamarkchan
22:44 25.01.2020.

MooXi.net - sjajan projekt za odrasle koji žele pronaći seksualnog partnera

DU
Deleted user
21:40 25.01.2020.

Pobijediti ce onaj koji nadje vise motiva u sebi. Obje su reprezentacije iscrpljene i "razocarane" ne prolaskom u finale. Nasi mozda i vise od C.Gore. Ovdje napisan dojam u clanku je tocno ono sto treba - zaboraviti utakmicu sa Spanjolcimaa u polufinalu. Koliko je to u praksi izvedivo - vidjet cemo sutra.Drzim fige i nadam se ipak velikoj bronci Barakauda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije