Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igrat će s Crnom Gorom u Dubrovniku

Tucak: Ne znamo što nas čeka i zato želim imati što više igrača na raspolaganju

Ivica Tucak
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/5
30.05.2020.
u 15:41

U kolovozu se planiraju još dva okupljanja reprezentativaca, a razmišlja se i o organizaciji međunarodnog turnira u Hrvatskoj

Hrvatska vaterpolska reprezentacija okupit će se u Dubrovniku 10. lipnja, prvi put nakon razlaza zbog pandemije koronavirusa. Iako ove godine možda i neće biti službenih natjecanja, izbornik Ivica Tucak nije odustao od realizacije programa priprema za Olimpijske igre u Tokiju koje su također s 2020. prebačene za 2021. godinu.

Tri dana kasnije, 13. lipnja, naša bi vrsta, također u Dubrovniku, odigrala i prijateljsku utakmicu s Crnom Gorom. Igralo bi se na bazenu u Gružu, s početkom u 19 sati i uz prijenos na PlanetSportu. Hrvatski vaterpolski savez poslao je zamolbu našem MUP-u da izda dopuštenje Crnogorcima da mogu ući u Hrvatsku za tu utakmicu. Ne bi trebalo biti problema, jer je epidemiološka situacija u Crnoj Gori slična našoj, a možda i bolja.

Tucak je na dubrovačke pripreme pozvao sve potencijalne članove reprezentacije izuzev Anđela Šetke koji je još u fazi oporavka od ozljede. Pozvana su sljedeća devetnaestorica: Bijač, Marcelić, Popadić (vratari), Bušlje, Buljubašić, Macan, Benić, Burić (braniči), Vrlić, Lončar, Lozina (sidraši), Bukić, Fatović, Lazić, Bašić, Garcia, Joković, Miloš i Vukičević (vanjski igrači).

- U uvjetima gdje cijele ove godine nećemo vjerojatno odigrati niti jednu natjecateljsku utakmicu, i kad će tek za godinu i pol biti Olimpijske igre, važno je imati što više igrača na raspolaganju. Zato i izvan ovog popisa ima igrača koje pratim. Ne znamo što nas čeka, stanka je predugačka i želim imati uvid u mogućnosti što većeg broja igrača - objasnio je Tucak.

U kolovozu se planiraju još dva, i to nešto dulja (po 10-ak dana), okupljanja reprezentativaca, a razmišlja se i o organizaciji međunarodnog turnira u Hrvatskoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije