Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pohvalio i publiku

Tucak nakon trijumfa: Jako sam ponosan, krvavo smo trenirali za ovo, čeka nas težak posao

Europsko prvenstvo u vaterpolu za muškarce, četvrtfinale, Hrvatska - Gruzija
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/8
Autori: Dario Topić, Hina
06.09.2022.
u 22:25

Hrvatska će igrati svoje 10. europsko polufinale u četvrtak protiv Italije koja je izbacila Francusku.

Mogu reći da je naš primarni cilj ostavren - ostali smo u vrhu  svjetskog i europskog vaterpola, ali sada želimo medalju, kazao je hrvatski vaterpolski izbornik Ivica Tucak nakon pobjede nad Gruzijom u Splitu i plasmana u polufinale Europskog prvenstva.

Hrvatska muškva vaterpolska reprezentacija plasirala se u polufinale Europskog prvenstva u Splitu sigurnom 15-5 (4-0, 2-2, 6-1, 3-2) pobjedom protiv Gruzije u četvrtfinalu.

06.09.2022., Spaladium Arena, Split - LEN Europsko prvenstvo u vaterpolu za muskarce, cetvrtfinale, Hrvatska - Gruzija. Hrvatski izbornik Ivica Tucak, Jerko Marinic Kragic, Konstantin Kharkov, Loren Fatovic, Ivan Krapic Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

"Obrana je naš najbolji dio, na tome smo baš krvavo trenirali zadnja dva mjeseca. Tako je bilo i večeras. Malo smo odmarali momčad, što nekad nije dobro jer se gubi tenzija, ali i Talijani su imali jednosmjernu utakmicu. Imamo još puno rezervi".

Hrvatska će igrati svoje 10. europsko polufinale u četvrtak protiv Italije koja je izbacila Francusku.

"Ovo će biti drugo polufinale u dva mjeseca i to me čini jako ponosnim. No, sada slijedi borba za medalje, čeka naš Italija, strašno teški protivnik s kojima smo ove godine odigrali sedam-osam što službenih, što prijateljskih, što službenih utakmica i rezultat uvijek bio minimalan ili za njih ili za nas. Ja vjerujem da imamo snagu da ih pobijedimo, igramo kod kuće, pred ovom divnom splitskom publikom", kazao je Tucak, koji je nastavo hvaliti Talijane. 

06.09.2022., Spaladium Arena, Split - LEN Europsko prvenstvo u vaterpolu za muskarce, cetvrtfinale, Hrvatska - Gruzija. Konstantin Kharkov Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

"Igraju jako agresivni vaterpolo, na granici prekršaja, a u napadu raspolažu s trojicom vhunskih individualaca. Znamo sve o njima. Pogledajte u kakvu smo društvu - Italija,Mađarska, Španjolska i mi. Tu nema slabih".

>> VIDEO: Nikoli Jurčeviću se spustio stolac pa mu voditelj pomagao

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije