Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Određen sastav

Tucak izostavio zlatnoga iz Londona i Budimpešte

Ivan Buljubašić
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
03.07.2019.
u 16:42

Novo okupljanje bit će ponovno u Šibeniku, i to 7. srpnja, a u Koreju će se otputovati iz Splita dan kasnije.

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak odredio je u srijedu naš sastav za SP u Gwangjuu (od 12. do 28. srpnja). Iako je na pripremama u Šibeniku imao 20-ak igrača, jedina prava dvojba (ili trojba) bila u tome koju će dvojicu braniča (uz Bušlju) povesti u Južnu Koreju.

Na kraju se odlučio za Macana i Benića. Otpao je Buljubašić, ali ni on ne do kraja, putovat će kao 14. igrač. Koji prema pravilima može zamijeniti nekoga od nominiranih igrača u slučaju ozljede ili bolesti.

– Odabir nije bio jednostavan, ali nije nikada jer je ova skupina igrača, njih 20, radila sjajno, požrtvovno. Što se Buljubašića tiče, njega bih osobito pohvalio jer je jako dobro prihvatio ovu moju odluku. Time je samo još jednom potvrdio svoju veličinu, ljudsku i sportsku, kao i podređenost kolektivu, ovoj reprezentaciji – napomenuo je Tucak. 

Izabranu 13-oricu čine: vratari Bijač i Marcelić, braniči Bušlje, Macan i Benić, sidraši Lončar i Vrlić te vanjski igrači Joković, Garcia, Miloš, Vukičević, Fatović i Šetka. 

Reprezentacija ostaje u Šibeniku do 4. srpnja. Iako je bilo planirano da novo okupljanje (nakon kraćeg odmora) bude u Zagrebu 6. srpnja, odakle bi se i otputovalo u Gwangju, došlo je do izmjene plana.

Novo okupljanje bit će ponovno u Šibeniku, i to 7. srpnja, a u Koreju će se otputovati iz Splita dan kasnije. Hrvatska je na SP-u u skupini s Australijom, Kazahstanom i SAD-om, a prvu će utakmicu odigrati protiv Australaca 15. srpnja

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije