Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOK U UMAGU

Troickom 18 mjeseci suspenzije zbog odbijanja doping testa!

Viktor Troicki (1)
Foto: Petar Glebov/Pixsell
1/7
25.07.2013.
u 22:49

Srpski tenisač na turniru u Monte Carlu u travnju nije dao krv na testiranje jer se navodno osjećao loše

Mečevi na umaškom teniskom turniru u četvrtak su ostali u sjeni nove dopinške afere s jednim od sudionika Croatia Opena. Srbin Viktor Troicki, u ovom trenutku 53. tenisač svijeta suspendiran je na 18 mjeseci zbog toga što 15. travnja u Monte Carlu, nakon meča s Fincem Jarrkom Nieminenom koji je izgubio, odbio dati krv na antidopinškom pregledu (urin je dao).

Odluku o tome Međunarodni teniski savez (ITF) je donio jučer, a ona je priopćena Troickom nakon njegova susreta s Tommyjem Robredom koji je Španjolac dobio sa 6:0, 6:4. No, Troicki je znao da je protiv njega pokrenut postupak i zbog toga je, kaže, "proteklih tjedana imao noćne more".

- Viktor je odbio dati krv jer se loše osjećao i to je rekao doktorici. No, bio je spreman to učiniti dan kasnije, kao što je i uvijek prije toga surađivao. Uvjereni smo da je Troicki sasvim čist i zato ćemo se u sljedećih 14 dana žaliti - kazao je na tim povodom sazvanoj konferenciji za novinare Viktorov menadžer iz Italije Korado Tchabusnik.

Troicki, koji je također bio na pressici, bio je vidljivo nervozan, lomio je ruke i hvatao se za glavu.

- Ovo mi je najteži trenutak u karijeri i u životu. Znam da sam potpuno čist i potpuno nevin. Nikad nisam uzimao ništa nedopušteno, niti sam razmišljao o tome. Malo je reći da sam šokiran. Od prošlog petka kada je održano suđenje u Londonu gotovo i ne spavam. No, ovo je prva runda, nadam se da ćemo drugu dobiti mi - na rubu plača rekao je Troicki.

No, ako ITF-ova odluka ostane na snazi, Troicki će se tenisu moći vratiti tek 24. siječnja 2015. Također bit će mu oduzeta novčana nagrada za nastup u Monte Carlu.

A da nije tog slučaja, vijest dana bi bila eliminacija četvrtog nositelja Aleksandra Dolgopolova. Iz osmine finala izbacio ga je Aljaž Bedene (6:3, 6:1) i tako razveselio brojne Slovence na stadionu u Stella Marisu.      

Ostali rezultati - osmina finala: Zeballos (Arg) - Berlocq (Arg) 3:6, 6:3, 6:2, Seppi (2, Ita) - Haider-Maurer (Aut) 6:1, 4:0 - predaja; parovi - četvrtfinale: Kližan/Marero - Škugor/Veić 6:4, 4:6, 10:8. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije