Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluke komisije

Tri suca suspendirana do daljnjeg, prijavljeni Mamić i Črnko

Dinamo i Hajduk sastali se u zaostalom 13. kolu HT Prve lige
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/6
29.01.2021.
u 13:38

Nakon sudačkih propusta na utakmicama Istra - Slaven i Dinamo - Hajduk glavni suci Igor Pajač i Mario Zebec, kao i VAR sudac Marko Matoc suspendirani su do daljnjega.

Komisija nogometnih sudaca HNS-a konačno je donijela odluke vezano za suđenje u 17. kolu Prve HNL dok je izostala reakcija na Dinamovo žestoko priopćenje u kojem se spominju pljačka, masakar i monstruozne podvale sudačke organizacije.

Naime, nakon sudačkih propusta na utakmicama Istra - Slaven i Dinamo - Hajduk glavni suci Igor Pajač i Mario Zebec, kao i VAR sudac Marko Matoc suspendirani su do daljnjega. Kako doznaje 24sata, suspenzija bi mogla trajati do kraja prvenstva.

Priopćenje Komisije prenosimo u cijelosti:

Nakon odigranih utakmica 17. kola HT Prve lige te odgođene utakmice 13. kola između Dinama i Hajduka, Komisija nogometnih sudaca HNS-a donijela je odgovarajuće odluke, dok su nadležna tijela za natjecanje podnijela tri prijave zbog kršenja Kodeksa ponašanja nogometnih djelatnika.

Dinamo i Hajduk sastali se u zaostalom 13. kolu HT Prve lige
1/9

Komisija nogometnih sudaca analizirala je suđenje tijekom 17. kola HT Prve lige te odigranih odgođenih utakmica i potom predala svoje izvješće, verificirajući pritom ocjene sudaca koje su dali kontrolori sudaca.

Na utakmicama Istra 1961 - Slaven Belupo (17. kolo) i Dinamo - Hajduk (13. kolo) utvrđeni su značajni propusti sudaca. Zbog nezadovoljavajuće razine suđenja na navedenim utakmicama, suci Igor Pajač i Mario Zebec te VAR Marko Matoc će, sukladno Pravilniku o suđenju, sucima i sudačkim instruktorima, biti do daljnjega izostavljeni iz delegiranja od strane povjerenika za određivanje sudaca Ivana Novaka.

Također, nadležna tijela (povjerenik za natjecanje HT Prve lige Josip Brezni te povjerenik za određivanje sudaca Ivan Novak, prijavila su trojicu klupskih dužnosnika za povredu Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika. Sukladno Disciplinskom pravilniku HNS-a, trener Dinama Zoran Mamić je prijavljen disciplinskom sucu, dok su predsjednik Gorice Nenad Črnko i direktor Slaven Belupa Zvonimir Šimunović prijavljeni Disciplinskoj komisiji HNS-a, s obzirom na to da se radi o članovima Izvršnog odbora HNS-a (Črnko) i Skupštine HNS-a (Šimunović).

Komentara 7

NI
nick05
16:33 29.01.2021.

Ovu trojicu zauvijek treba maknuti sa nogometnih terena, bez obzira dali sude iz neznanja ili s namjerom. Nema utakmice koju oni sude a da nema repova za njima.

CV
cvitanich
17:08 29.01.2021.

Hahahaha. Pa toga ima samo kod nas...Prvo te izmasakriraju sramotnim suđenjem, a onda još dobiješ i disciplinsku prijavu jer si se drznuo reagirati na takvo suđenje. U prvih petnaest minuta utakmice ti ne sude dva čista penala (jedan nakon pregleda VAR-a, drugi nije htio ni pogledati), pri tome Hajdukov igrač ne dobije crveni karton zbog povlačenja Gavranovića u skoku i izglednoj situaciji za postizanje gola... Još priije toga ti poništi gol zbog vrlo dvojbenog zaleđa. Sve iza toga je suvišno raspravljati o suđenju... Umjesto dva (nedosuđena) penala i igrača više nakon 15 minuta, dobiješ disciplinsku prijavu. Za rubriku ''vjerovali ili ne''... Sudačke pogreške: 8'- ne sudi ČISTI PENAL na Majeru/ 11'- PONIŠTIO GOL Petkovića radi zaleđa od 2cm, ako je uopće bilo zaleđe/ 13' - ne sudi penal na Gavranoviću koji je povučen u skoku u izglednoj situaciji za postizanje gola, a pri tome je i igrač Hajduka trebao dobiti barem žuti karton 18'- mora dati ŽUTI br24 Jurić radi napucavanja lopte u prekidu igre / 33' treba suditi INDIREKT u kaznenom prostoru radi vraćanja lopte nogom golmanu, koji ju je primio u ruke/ 43' ne sudi čisti faul na Gavri / 45' 56' nije dao žuti karton igraču broj 17, radi udaranja u glavu Livakovića u golmanskom prostoru/ 58' Jurić udara Jakića- nema žutog/ 60' Jurić pomeo Majera s leđa- nema žutog/ 63' Jurić udara Gvardiola- nema žutog/ 68' Jurić udara Franjića- nema žutog/

ST
stefj
14:21 29.01.2021.

Par interesantnih stvari... Ne sjećam se da su se baš ovako brzo suspendirali suci kada su se žalile mali klubovi. Isto tako, Hajduk se stalno žalio na suđenje, ne sjećam se da su ovako frcale prijave disciplinskoj... Ovo je prvi puta da se reagira na suđenje koje je očito bilo u korist Hajduka, a svoja relativno visoka mjesta na ljestvici u zadnjih par godina Hajduk većinom može zahvaliti sucima. Nakon skoro svake Hajdukove utakmice prijepori i repovi, samo mediji to odmah zataškaju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije