Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAMIĆ SE BOJI BJELICE

Beusan: Zebec je sudio korektno, Dinamo pretjeruje i svjesno vrši pritisak na suce

Osijek ugostio Dinamo u 12. kolu HT Prve lige
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
29.01.2021.
u 07:00

– Vjerojatno je to oblik pritiska na suce za sljedeće utakmice. Interesantno je da se iz Dinama nitko nije javio nakon auta i kaznenog udarca u Gorici – naglasio je Beusan

Budući da šef sudačke organizacije Ante Kulušić ne diže slušalicu, ne želeći komentirati arbitražu Marija Zebeca u maksimirskom derbiju, obratili smo se najvećemu hrvatskom sudačkom autoritetu, umirovljenom Oku sokolovu iz Dubrovnika Mateu Beusanu.

Kako je po vama Zebec sudio utakmicu Dinamo – Hajduk?, pitali smo Beusana, naglasivši pritom da se Dinamo na Zebeca zastrašujuće obrušio tvrdeći da je bio oštećen.

– Po meni Zebec je sudio dosta korektno. Ne znam na što se Dinamo žali – odgovorio je Beusan.

Žale se na dva nedosuđena kaznena udarca u prvom poluvremenu.

– Dva penala!? Onaj navodni prekršaj na Gavranoviću nisam vidio, pa ga ne mogu komentirati, a ako oni smatraju da je ono na Majeru bio penal, onda OK, to je njihovo pravo. Za mene to nije bio kazneni udarac. Da takav kazneni udarac sudi u Europi, mislim da bi sudac dobio lošu ocjenu. Za mene to nije bio prekršaj; muška je igra, ogradio se, stao je, a Majer je inače tanašan, pada, a još pogotovo kada se sudario sa Simićem, to je kao da je udario u stijenu. Za mene to nije bio nepravilan start - tvrdi Beusan, pa nastavlja:

- Sudac u VAR-sobi Bebek dao je šansu Zebecu da vidi tu situaciju još jednom, on je ostao pri svojoj odluci, a ako nešto nije očigledna pogreška, onda to moramo valjda prepustiti sucu. Mnogi bi morali shvatiti da iza VAR-a stoji čovjek. Ovaj put je iza VAR-a bio Bebek. Bebek bi možda sudio to kao kazneni udarac. To je njegovo mišljenje. Znači svaki sudac ima svoje kriterije. Zebec je u ovom slučaju dobro postupio.

Dinamo tvrdi kako je to bila eklatantna pljačka?

Dinamo to kaže!? – začudio se Beusan, pa okrenuo priču u drugome smjeru:

– Ako smijem dati jednu kritiku sudačkoj organizaciji; kako Zebec može suditi u pet dana dvije utakmice Dinamu zaredom? To znači da čovjek koji delegira suce nema socijalnoga smisla, uvaljujući suca u probleme tamo gdje ih ne treba biti. I to radi čovjek iz njegove županije, Ivan Novak. Zebec je u Gorici pogriješio, i on, i drugi pomoćni, i ako je Gorica digla buku, i svi su potvrdili da je bila pogreška kod auta, a ta je pogreška prouzročila kazneni udarac. Zar to nije onda bila pljačka Gorice? Ako ćemo govoriti da je ovo u derbiju bila pljačka, onda mi je drago da više nisam televizijski komentator.

Iščitavate li iz Dinamova priopćenja svojevrsni pritisak na suce?

– Vjerojatno je to oblik pritiska na suce za sljedeće utakmice. Interesantno je da se iz Dinama nitko nije javio nakon auta i kaznenog udarca u Gorici – naglasio je Beusan.

Ili na suđenje Zebeca na štetu Hajduka u finalu Kupa s Dinamom u Vinkovcima 2018. godine, podsjetili smo Beusana.

– Uh, tada sam još bio radio na televiziji. To su bile tri pogreške, sve tri kardinalne – zaključio je Mateo Beusan.

Dinamo je u svojemu priopćenju “otvorenim đonom” uklizao Hrvatskom nogometnom savezu; “Nije vas briga za hrvatski nogomet, putujete, gostite se i čekate da vam u Maksimiru ponovo poklonimo 14 igrača koji će stvarati uspjehe hrvatske reprezentacije!? Dosta je. S Dinamom se više nećete napucavati na ovaj način, vidjet ćete to vrlo brzo.”

Zvuči ne samo kao optužba za nemar za hrvatski nogomet, nego i kao prijetnja (“vidjet ćete...”), a nitko iz HNS-a na to nije ni trepnuo. Niti barem kurtoaznoga, pomirljivoga priopćenja, čak ni izjave. Kontaktirali smo izvršnoga direktora HNS-a Marijana Kustića, koji nam je kazao kako je “vidio samo naslov priopćenja”, te nam se nakon toga više nije javio.

Što se uopće krije iza Dinamova, odnosno Mamićeva priopćenja te što se krije iza šutnje HNS-a? Krenimo od kraja: dakle, Kustić i Šuker prešutjet će i otrpjeti sva Mamićeva raketiranja, jer on je njihov pokrovitelj, on ih je postavio na vodeće pozicije u Savezu, pa ih onda, kao takav, može i smijeniti, zamijeniti, razriješiti i razvlastiti. On s njima briše pod, oni na to šute, čuvajući svoje fotelje, svoje pozicije moći, svoje plaće.

A zašto Mamić grmi, odnosno kmeči poput nekada Hajduka? Zato što se češe tamo gdje ga najviše svrbi, a svrbi ga – Osijek. Naime, Dinamo si više ne smije dopustiti da izgubi naslov prvaka i eventualni plasman u Ligu prvaka; najprije zato što bi time izgubio ogroman novac i drugo, zato što s druge strane stoji – Bjelica. A kad imaš Bjelicu protiv sebe, kada imaš Osijek koji je ozbiljan, nepokolebljiv suparnik, onda je poželjno imati i suce pod kontrolom. Da im ubuduće ne padne na pamet nekakva “eklatantna pljačka”, a ako im se slučajno i potkrade koja pogreška, neka to bude onako kao nekidan u Velikoj Gorici. Na štetu Dinamova suparnika.

Komentara 29

DU
Deleted user
08:20 29.01.2021.

Za Beusa je pljačka što je suđen nepostojeći aut za Dinamo? Sudac Zebec je korektno sudio? Dinamo vrši pritisak na suce. Dinamo se boji Osijeka veli Dasović. Napadi u SD na Dinamo jer se usudio prosvjedovati protiv suđenja. Očito idee se na rušenje Dinama u koji uključuju sve moguće snage pa cak i ovog penzića koji nam je godinama prodavao maglu. Bljak

Avatar feudalac
feudalac
07:49 29.01.2021.

"Za mene to nije bio prekršaj; muška je igra, ogradio se, stao je, a Majer je inače tanašan, pada, a još pogotovo kada se sudario sa Simićem, to je kao da je udario u stijenu" ahahahahaaa Beusan "najveći hrvatski sudački autoritet" ahahahaaaaa smra.dovi udavit ćete se u vlastitim govnima!

CG
crna.guja10
08:01 29.01.2021.

A jesu se pravi našli razgovarati nešto oko Dinama! Ne znaš koji više samo čeka priliku da ga oblati! A pisac samo traži takove koji će pljuvati po Dinamu.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije