Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štrajk u Ciboni

Trener Sesar: Imam čvrsto obećanje od igrača da će sezonu izgurati do kraja

18.03.2023.
u 23:56

Premda je, poput suigrača, dva dana bio u štrajku upozorenja klupskoj upravi, Cibonin razigravač Borna Kapusta (22 koša, 14 asista) briljirao je u Ljubljani, u utakmici koju je njegova momčad izgubila od Cedevita Olimpije (85:91)

Premda su dva dana štrajkali i u Ljubljanu stigli nedovoljno pripremljeni za utakmicu, košarkaši Cibone pružili su dobar otpor favoriziranoj Cedevita Olimpiji. A za iznenađenje nedostajalo im je malo više usredotočenosti na detalje što se, vjerojatno, izgubilo i u ona dva dana obustave rada u zagrebačkom klubu.

Za pobjedu "zmajčeka" (91:85) najviše su dala dvojica vanjskih igrača, Zoran Dragić (19 koševa) i Joshua Adams (19 koševa) te teški centar Alen Omić (13 koševa, 9 skokova, 6 asista, 3 osvojene lopte) koji je bio i najkorisniji igrač svoje momčadi.

A igrač s najvišom ocjenom u cijelom susretu bio je Cibonin razigravač Borna Kapusta (22 koša, 14 asista) a solidne partije pružili su pak dvojica ljevorukih visokih igrača - krilo Lovro Mazalin (17 koševa) i centar Filip Bundović (16 koševa).

- Bio sam svjestan snage Olimije ali i toga da nisu u dobrom momentu pa sam imao dojam da smo mogli izvući bodove. No, zatvaranje treće i početak četvrte četvrtine su nas stajali iznenađenja. Pogledam li statistiku, ni u čemu ne zaostajemo bitno, čak smo u nekim parametrima i bolji. Nažalost, zakazali smo na otvaranju posljednje četvrtine i tu je Olimpija napravila prednost koju mi više nismo mogli stići - bio je komentar Cibonina trenera Josipa Sesara koji je bio priupitan i koliko mu je bilo teško pripremati se za utakmicu nakon dvodnevnog štrajka njegovih igrača.

- Nije lako no imali smo razgovor s igračima. Oni su napravili te neke dogovore s vodstvom kluba. Ja se nadam da do kraja sezone neće dolaziti to u pitanje. Odnosno, imam i čvrsto obećanje od igrača da će se sezona izgurati do kraja. Vjerujem da će Cibona opstati. Normalno, da je teško vratiti fokus na utakmicu nakon dva dana netreniranja. To se vidjelo iz sitnih pogrešaka koje smo imali na preuzimanju. Recimo, Mazalina čuva nizak igrač a mi mu ne spustimo loptu u reket. To su sve stvari proizašle iz te neke loše situacije. Moramo vratiti fokus na igru i ja vjerujem da će igrači to napraviti - kazao je Sesar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije