Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJASNIO POTEZ

Trener Saintsa o prebacivanju Hrvata u rezerve: Ćaleta-Car nije imao ritam, Oršiću treba minutaža

Carabao Cup - Semi Final - Second Leg - Newcastle United v Southampton
Foto: Scott Heppell/REUTERS
1/3
03.02.2023.
u 18:30

Neće biti u kadru za važnu sutrašnju utakmicu Southamptona protiv Brentforda, u kojoj bi dobrim rezultatom mogli pobjeći iz zone ispadanja. Jones u kadru nakon dovođenja pojačanja Sulemane ima čak pet lijevih krila, što bi za Oršu mogao biti problem.

Hrvatski nogometaši i članovi engleskog premijerligaša Southamptona, Mislav Oršić (30) i Duje Ćaleta-Car (26) prebačeni su u B momčad Southamptona koja se natječe u Reserves Premier league i još nekolici regionalnih i lokalnih natjecanja.  Službena potvrda toga stigla je objavom rezervne momčadi za utakmicu protiv Sheffield Uniteda u PL kupu.

Taj se susret, u kojem su Saintsi na kraju slavili s 1:0, odigrao samo dan prije iznimno važne ligaške utakmice protiv Brentforda, utakmice koja bi potencijalno Southampton mogla katapultirati s posljednjeg 20. sve do 15. mjesta na ljestvici one prave Premier lige. Dakle, zbog obveza s B momčadi, za Oršića i Ćaletu-Cara je nemoguće biti u zapisniku za iznimno važan ligaški dvoboj u A momčadi.

Trener Nathan Jones objasnio je zbog čega su Hrvati zaigrali za rezerve.

- Duje očito dobro igra, ali propustio je nekoliko utakmica. Propustio je prošli tjedan, zadnji put je igrao protiv Newcastlea. Želimo da bude u ritmu, koji nije imao - objasnio je, dodajući da je Oršića 'spustio' kako bi dobio potrebnu minutažu

Podsjećamo, Saintsi su prije nekoliko dana, na kraju prijelaznog roka, doveli novo pojačanje na lijevom krilu, gotovo duplo vrijednije i znatno mlađe. Ganac Kamaldeen Sulemana (20) stigao je iz Rennesa u transferu vrijednom 25 milijuna eura, što bi za Oršu mogle biti loše vijesti. Naime, svlačionica je sada krcata krilima koja pokrivaju lijevu stranu - uz spomenuti dvojac, ondje su Mohamed Elyounoussi, Moussa Djenepo te Samuel Edozie.

Standings provided by Sofascore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije