Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRANSFERI VATRENIH

Mislav Oršić nije dobro izabrao, u Engleskoj ga već kritiziraju trener i navijači

Premier League - Southampton v Aston Villa
Foto: Dylan Martinez/REUTERS
1/5
03.02.2023.
u 12:55

Oni najspominjaniji, Majer, Gvardiol, Livaković, Brozović... ostali su, broncu su tek naplatili Oršić i Juranović, donekle Lovren i Ivušić

Nakon što su naši sjajni nogometaši ostvarili čudesni podvig i nakon svjetskog srebra u Rusiji prije četiri i pol godine stigli do svjetske bronce na SP-u u Kataru, očekivale su su transferne "bombe". I bilo ih je u neograničenim količinama, ali samo na papiru, na internetskim stranicama europskih stručnjaka za transfere koji su već u europske velikane preselili sjajnog Livakovića (spominjali su ni manje ni više nego klubovi kao Bayern i Manchester United, Villarreal...), Brozovića (Barcelona!?), Petkovića, a podsjetimo i da je Joško Gvardiol već rušio svjetske rekorde s transferom od 120 milijuna eura u Chelsea i City, Majer je za 50-60 milijuna pakirao kofere u engleske velikane ili u susjedni PSG, Petković je "zaludio" moguće poslodavce po svijetu, za Josipa Šutala su se "tukli"...

Oršić nije dobro odabrao

Od svih tih najvećih transfera nije se dogodilo baš ništa, svi ti igrači koji su bili u fokusu za transfere ostali su u svojim klubovima. Svoje dobre igre iz Katara, ali i svojih klubova, naplatili su samo Mislav Oršić koji se za oko šest milijuna eura iz Dinama preselio u Southampton te Josip Juranović koji je iz Celtica za 8,5 milijuna otišao u Union Berlin.

Kako se zasad čini, Juranović je napravio pravi potez, kao i berlinski bundesligaš s njim, odmah se pokazao, upisao dvije asistencije, pokrenuo akciju svojim ubačajem za još jedan pogodak svoje nove momčadi. Taj skromni samozatajni dečko iz Dubrave, nakon Hajduka, poljske Legije i Celtica, zaslužio je sve što mu se sad događa nakon zvjezdanih izdanja u Kataru.

Nažalost, čini se da Mislav Oršić nije baš najbolje izabrao, odlazak u posljednjeplasirani klub engleske lige zasad se ne čini pogotkom, nakon samo nekoliko nastupa s ograničenom minutažom već je naišao na kritike trenera i navijača, u Engleskoj su kriteriji vrlo visoki i nadamo se da će taj sjajni dečko ipak dokazati da pripada u englesko nogometno društvo.

Od onih koji su još bili na SP-u Dejan Lovren se iz Rusije vratio u svoj nekadašnji klub u Lyon i igra jako dobro, a Ivica Ivušić se za oko dva milijuna eura, za koliko je transferiran i Lovren, preselio na Cipar.

Zapravo su profitirali oni koji nisu bili na SP-u. Stipe Biuk otišao je za pozamašnu odštetu iz Hajduka u SAD, Dion Drena Beljo iz Osijeka u Augsburg, kamo se iz Hajduka preselio i David Čolina. Za Biuka ćemo tek vidjeti je li MLS za njegovu karijeru bio dobar odabir, no čini se da su Beljo i Čolina napravili dobar posao i da bi se trebali naigrati u Bundesligi, nastave li u ritmu u kojem su se predstavili na startu. Josip Brekalo nije bio u Kataru, no napustio je Wolfsburg Nike Kovača i sad sreću traži u Fiorentini. U srijedu navečer gledao je svoju novu momčad s klupe kako u četvrtfinalu kupa izbacuje Jurićev Torino (2:1).

Broz u Barçi je bajka

Svi igrači koji su bili u najvećem fokusu sad se moraju koncentrirati na svoje dosadašnje klubove, igrati što bolje i čekati ljetni prijelazni rok. Ne sumnjamo da će za Gvardiola, Šutala, Majera, Livakovića, Petkovića, Brozovića biti novih napisa o velikanima koji ih žele. No dečkima je bolje da se time ne zamaraju. Livaković, Petković i Šutalo trebaju se koncentrirati na igre u Dinamu u kojem su stožerni igrači, Joško Gvardiol će i dalje juriti s Leipzigom i čekati tko će platiti više od sto milijuna eura. On je standardan i ne mora se bojati za svoju sutrašnjicu, doduše u srijedu je u kupu zamijenjen na poluvremenu, smatramo da ga je trener čuvao. Majer je dosad igrao jako dobro, no u srijedu iznenađujuće nije bio u kombinacijama za utakmicu. Marcela Brozovića u kombinacijama Intera nema već dulje zbog ozljede, davno je odigrao zadnju utakmicu za taj klub, nakon SP-a ni jednu i priče o njegovu mogućem transferu bile su čista priča za malu djecu.

Komentara 5

FR
freeshooter
13:45 03.02.2023.

...loš transfer u neprimjeren klub, prije svega isforsiran... trebao je čekati pravu priliku, odnosno klub, gdje bi do izražaja došao sav njegov potencijal, ili ostati doma i dalje biti obožavana legenda, no netko ga je gurnuo u ovu avanturu, nekomu je trebao ovaj transfer više nego Orši, pa i cijena sve govori... no vidim brzi povratak Orše doma, ovi budu ispali, a njemu spas... ako je taj njihov kvazi trener nezadovoljan, neka ga odmah vrati u Dinamo... čovjek podcjenjuje i srozava igrača koji se dokazao i u EL i LP, i svjetskom prvenstvu, on igraču koji odlučuje i zabija za broncu daje po 5min... ma daj Orša vrati se, makni se od takvih ljudi i klubova...

Avatar Retrogradni.merkur
Retrogradni.merkur
14:16 03.02.2023.

Nije ga uopće trebalo ni prodati u takav klub i za takvu (za Premier ligu) mizernu cifru

DR
drmaj
14:02 03.02.2023.

Gledao sam sve utakmice do sad, trener ga je ubacio na kapaljku. Nije ni trunke prilagodio igru dolasku nobog ofenzivnog igrača u timu. Ustvari jest al jednu tekmu totalno krivo, stavio ga na desnu stranu. Ostali igrači nisu uigrani s njim. Prerano i premalo prilika je za sudit. Al englezi ko englezi uvijek bahati i nezadovoljni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije