Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSTI OSCILIRAJU

Trener Medveščaka uoči Rige: Želimo se od Ledene oprostiti pobjedom

Medveščak
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
03.09.2015.
u 10:58

– Ovo će biti naša zadnja utakmica na domaćem ledu u ovom prvom nizu i svakako želimo otići na prvo gostovanje s pozitivnim rezultatom

S devet bodova iz prve četiri utakmice i bez poraza u regularnom dijelu susreta, što ih je rezultatski stavilo u sami vrh ljestvice, hokejaši zagrebačkog Medveščaka večeras prvi put ove sezone, u petoj utakmici dočekuju momčad iz zapadne konferencije.

Divizijski suparnici, Dinamo Riga, dolaze u grad nakon velikih oscilacija u prva četiri susreta. U ritmu pobjeda-poraz koji je započeo na njihovu domaćem ledu, Riga je u zadnjem susretu teško stradala u Moskvi kod CSKA (5:0).

– Očekujem dobru utakmicu, Riga dolazi nakon visokog poraza i bit će željni pobjede. Samo se moramo držati svoje igre. U ovoj ligi svaka je utakmica teška, tako da ne očekujem ništa manje od Dinama – sažeo je Mark Katic razmišljanja medvjeđe svlačionice, a na njega se nadovezao glavni trener Gordie Dwyer:

– Uvijek se radi o nama samima i našoj pripremi iz utakmice u utakmicu. Moramo biti na nivou svaki put, fokusirani na detalje i zahtjeve momčadi ispred sebe. Naš cilj je sada, na početku sezone, graditi svoj identitet i inzistirati na našoj igri da postanemo najbolja momčad što možemo. Ovo će biti naša zadnja utakmica na domaćem ledu u ovom prvom nizu i svakako želimo otići na prvo gostovanje s pozitivnim rezultatom.

Medveščak i Dinamo Riga susreli su se šest puta u zadnje dvije sezone, a Riga drži rezultatsku prednost sa četiri pobjede naspram Medveščakove dvije. Obje utakmice prve sezone uvjerljivo su otišle na stranu Rige (5:1), dok su prošle sezone momčadi uzele po pobjedu na domaćem i gostujućem ledu. Svih šest susreta završilo je u regularnom dijelu.

Milan Jurčina, današnji član "brloga", prošlu sezonu proveo je u latvijskoj momčadi:

– Oni su jako dobra momčad, igrali su dobro na početku, no dogodio im se taj visoki poraz. Posebne su utakmice kada se igra s momčadi koja nije iz Rusije. Riga uvijek složi momčad s puno vještine, ove godine imaju nekoliko velikih napadača kao što su Tom Sestito i Felix Schütz.

Na promjene unutar bivše momčadi nije imao puno komentara:

– Još je prerano u sezoni za nekakve analize koliko su promjene utjecale na Rigu. Sve se momčadi tijekom ljeta žele poboljšati, naći igrače koji će najbolje pasati u njihov sistem.

Promjene u napadu Rige dovele su u momčad Villea Leina koji je dio prošle sezone proveo u Zagrebu:

– On je odličan igrač i moramo jako paziti na njega i zatvarati ga gdje god stignemo. Djelić prostora i vremena su sve što mu je potrebno da ukrade pak i preokrene rezultat – rekao je Katic o bivšem suigraču s kojim će večeras sigurno imati pune ruke posla.

Ledena otvara svoja vrata u 18:00 sati. Cijena pojedinačne ulaznice iznosi 40,00 kuna za tribinu, odnosno, 75,00 kuna za ICE  tribinu.

>> Pogledajte pobjednički gol Medveščaka koji će se dugo pamtiti!

Komentara 2

Avatar Vucibatina
Vucibatina
11:57 03.09.2015.

Za atmosferu u dvorani kriva je glad za novcem postalo je komorno !

PD
pl.domagoj
12:22 03.09.2015.

Pun kufer mi je više atmosfere na utakmicama ako ja dođem sa ženom , klincem ili sa frendovimana na tekmu ne znači da neznamo navijati.Volimo popiti pivu pojesti hambi ili hrenovke provesti dva kvalitetna sata van kuče.Onaj koji se dođe oznojiti i ispuhati na tekmi nek razmisli o teretani ili nekom sportu a ne da se dere opija i stoji cijelu tekmu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije