Naslovnica Sport Ostali sportovi

Trener Ivančić: Milijun posto sam siguran da nije uzela doping

Mnogi zli jezici napričali su svakakva čuda o meni. Doping je jedno od njih. Pa pogledajte me, življi sam nego ikad, kaže Ivanča
26. lipnja 2011. u 19:51 4 komentara 3 prikaza
'17.03.2010.,Zagreb,Hrvatska - Sandra Perkovic,hrvatska atleticarka,prvakinja u bacanju diska i clanica Atletskog kluba Dinamo-Zrinjevac.Sandra Perkovic sa trenerom Ivanom Ivancicem. Photo: Davor Pukl
Foto: 'Davor Puklavec/PIXSELL'

Ivan Ivančić, trener Sandre Perković, i dalje tvrdi da Sandra Perković nije uzimala nikakav doping. Za Index je izjavio:

– Ne mogu davati nikakve službene izjave jer to je u nadležnosti Saveza. Na kraju krajeva, ništa i ne znam jer nalazi dođu iz laboratorija u Savez i dalje je sve pod velom tajne. Milijun posto Sandra ništa ne uzima, to će se na kraju krajeva i pokazati. Otvoren sam za sva pitanja, ali oni moraju objaviti što imaju. Jedino što mogu reći jest to da Sandra nikada nije uzimala doping niti će ga uzimati – istaknuo je Ivančić.

Jedan od najboljih trenera za bacačke discipline rođen je u malome mjestu Grabovici blizu Tomislavgrada. Srednju školu završio je u Tuzli, gdje se počeo baviti bacanjem kugle. Nastupao je za Slobodu, potom je 24 godine proveo u Crvenoj zvezdi, a zatim u Partizanu. Sedam puta bio je prvak bivše Jugoslavije. Ima zlato s Mediteranskih igara u Alžiru 1975. godine te broncu s MI-ja u Splitu 1979. godine. Na europskim dvoranskim prvenstvima dvaput je bio brončani. Njegov najbolji rezultat je 20,77 metara. Treniranjem se počeo baviti sedamdesetih godina, kada je trenirao Vladimira Milića i Jovana Lazarevića, a nakon Domovinskog rata počeo je trenirati Edisa Elkasevića, koji je postao svjetski juniorski prvak. Bio je trener i Ivane Brkljačić, a Sandra Perković njegovo je najbolje "djelo".

Mnogi sumnjaju da upotrebljava određene preparate koji su mu navodno i pomogli da dođe do odličnih rezultata.

– Bio sam na više od 50 dopinških kontrola koje su uvijek pokazale isti rezultat – čist kao suza!

– Mnogi zli jezici, pretpostavljam iz ljubomore, napričali su svakakva čuda o meni. Doping je samo jedno od njih. Pa pogledajte me, življi sam nego ikad, a nitko od mojih vršnjaka s kojima sam bacao više nije među nama! Da sam se dopingirao, ne bih nikada doživio ove godine!

Nakon što je Sandra osvojila zlato u Barceloni, rekao je:

– Nikada svome sportašu ne bih dao nedopuštena sredstva. Nikada! Mi smo jedini pristali na zamrzavanje uzoraka kose, urina ili krvi na 20 godina te naknadnu objavu rezultata tih testiranja.

 • ponekad:

  pustite curu neka radi.

 • Avatar ivek
  ivek:

  nije lipo sto ne priznau istinu-- kada cura spava sa deckom.. ako je decko smrkao kokain ili heroin.. poslje opcenja sa dijevojkom i ubrizgavanje sperme... analiza moze pokazat da je doping u krvi--- sperma prenosnik dopinga

 • Felicijen:

  Koliko je to milijun posto !? I koliko ih je već i prije imalo taj postotak ? Svi su redom kapali oči, nos i slično....