Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELI VATRENE U SPLITU

Trener Hajduka progovorio o reprezentaciji: Prozivaju nas, a nama srce krvari...

Zoran Vulić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/8
26.09.2018.
u 14:21

- Srce nam krvari, ali treba nekad razumjeti i navijače. Ja bih volio da se reprezentacija  vrati u Split, da se te stvari normaliziraju i da se sjedne za stol ako se može.

Kako će Hajduk pristupiti derbiju s Dinamom, u kakvom je stanju momčad, koje su ambicije za ovu sezonu i kako vratiti momčad u vrh hrvatskog nogometa. O svemu tome, za SportKlub, govorio je trener Hajduka Zoran Vulić.

- Imam takvu sudbinu da kad nije dobra situacija, da sam ja kao neki vatrogasac. Nije mi žao - za Hajduka bih napravio sve prema tome Hajduk je hvala bogu, dobio ove dvije utakmice koje su bile psihološki jako teške. Sad možemo lakše čekati derbi - kazao je na početku Vulić, ali je svjestan da je pred njim i momčadi još mnogo posla.

- Danas mi je drago da svatko svakoga može pobijediti u našem nogometu. Ne možete reći da ćete lako dobiti Istru ili Rudeš. Hajduk je došao u situaciju gdje kao ime ne bi smio biti. Drago mi je da su momci reagirali pozitivno na moje zahtjeve iako sam trener samo 10 dana i nećemo se lagati - ne može se u tom roku puno promijeniti. Trebat će vremena, rada i strpljenja da Hajduk dođe gdje mi svi želimo dakle u vrh hrvatskog nogometa - rekao je Vulić koji je svoj tim po preuzimanju klupe odveo na team building.

- Hajduk je splitski, dalmatinski klub, koji ne smije gubiti tradiciju. U nas je briškula i trešeta sastavni dio Hajduka. Samo sam im htio vratiti kad sam ja bio mlad i kako se poštuje i voli ovaj klub. Igrači moraju sa strane biti profesionalci, ne moraju ga voljeti kao mi ali moraju osjetiti Hajduka - rekao je.

- Mislim da za mene svaki stranac bez obzira odakle je, ako je tu za Hajduk, ja ću biti za. Za mene stranci moraju donijeti nešto više. Meni bi bilo drago da što više naše dice igra ali došla je globalizacija. Sve naše momčadi imaju puno stranaca. To se i nama dogodilo, dobro je da se dogodilo ali moraju davati kvalitetu - kazao je o strancima u momčadi Hajduka, ali ističe kako je pred momčadi i određena rekonstrukcija s obzirom da je Hajduk izgubio nekoliko važnih igrača uoči sezone.

- Hajduk je ljetos izgubio tu kičmu. Otišao je Letica, našli smo odličnog vratara u Posavcu. Otišao je Nižić, Radošević i Ohandza. To je jedna kičma, to su pozicije koje su svakom treneru važne i daju momčadi jednu snagu. Na tome ćemo raditi.

Vulić je svjestan da Hajduk u subotnji derbi s Dinamom ne ulazi kao favorit.

- Mi ne smijemo birati protivnika. Dinamo je šlag na tortu za nas u ovom trenutku. Nismo u bodovnom saldu da bi mogli razmišljati ili taktizirati o toj utakmici. Mi vidimo samo ispred sebe tri boda i sve ćemo za njih napraviti. Dinamo je favorit na papiru, ali mi igramo pred svojom publikom. Maksimalno ih respektirano, ali ih se ne bojimo i nećemo igrati kukavički. Dinamo je složio momčad po trenerovom ukusu, napravili su dobru momčad i van okvira Hrvatske, vidjeli smo to i protiv Fenera. Radi se o kvalitetnoj momčadi koja je duplirana na svakoj poziciji - ističe Vulić koji nije mogao ne spomenuti i Torcidu.

- Hajduk bez Torcide nije Hajduk. U povijesti su bili Hajduk i Torcida, mi bez njih ne možemo kao ni oni bez nas. Ovi rezultati su i njih destabilizirali ali imaju pravo na kritiku. Mi ćemo napraviti sve da ih ove subote razveselimo - kazao je Vulić koji se osvrnuo i na neigranje reprezentacije u Splitu.

-Ja sam odigrao tu prvu utakmicu reprezentacije pa mi je teško pričati o tome. Kad mnogi nisu htjeli igrati za Hrvatsku ja sam došao. I onda kad nas prozivaju da smo ovakvi i onakvi... Nismo, ali jednostavno srce nam krvari, ali treba nekad razumjeti i navijače. Ja bih volio da se reprezentacija  vrati u Split, da se te stvari normaliziraju i da se sjedne za stol ako se može. Split voli reprezentaciju ali došlo je bloka u kojeg ne mogu ulaziti jer ne znam prave detalje - rekao je trener Hajduka, koji je komentirao i nagradu što je za najboljeg igrača osvojio Luka Modrić.

- Apsolutno zasluženo. Mislim da je to pokazao u Realu i reprezentaciji. Ako ćemo biti iskreni i pošteni nije imao konkurenta.

Na pitanje je li Modrić i bolji igrač od Ronalda i Messija Vulić kaže: 

- Možda su oni bolji igrači i vjerojatno jesu, ali ovu godinu koju je odigrao Luka mislim da je apsolutno zaslužio trofej.

>> Pogledajte što je Modrićevoj nagradi rekao novinar VL-a koji je bio na dodjeli u Londonu

Ključne riječi

Komentara 9

OV
Ovozemaljski
15:17 26.09.2018.

E moj Zorane, naježio sam se, i meni se srce para, vjerujem i tisučama drugih navijača Hajduka koji nisu ovo htijeli ni zaslužili! Hrvatska i Hajduk su nam uvijek bili svetinja, a sad moramo gledati kako nam je Orjuna zauzela klub i.kako ga okreće protiv vlastite države i dijeli navijački korpus na dva dijela... Jel ti Zorane smiješ slušati Grdovića? Jel smiješ popit kavu sa Štimcem, Šukerom?

BL
blekpanther
14:37 26.09.2018.

Razgovarati? Da ali sa "crtacima" svastike NE!

Avatar Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
15:27 26.09.2018.

normalni navijači hajduka moraju se riješiti šljama iz svojih redova koji uporno radi kontra inteesa hajduka i svađa ga s HNS-om, reprezentacijom i cijelom Hrvatskom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije