Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski kup

Bjelica: Nikakvi juniori, idemo s najspremnijima na kup u Mravince

26.09.2018.
u 12:50

Neke ću igrače odmoriti, kao što su Šunjić i Gojak koji su igrali jako puno u zadnje vrijeme. A minutažu bi trebali dobiti Ademi i Doumbija koji su manje igrali, koji se nakon ozljeda vraćaju u formu – kaže Dinamov trener

U Europi je Dinamu krenulo odlično, sjajna igra i visoka pobjeda (4:1) nad Fenerbahçeom vratili su optimizam i standardno visoka očekivanja od plavih – prezimljavanje u Europi.

I u domaćem prvenstvu sve im ide prema planu. Doduše, protiv Intera nisu briljirali iako su gledatelji uživali u golijadi (5:3). No takve utakmice, s toliko golova i grešaka, dižu trenerima kosu na glavi.

>> Pogledajte ljubavnu priču Vanje i Luke Modrić

Ipak, plavi su iskoristili kikseve Rijeke i Osijeka i stvorili solidnu prednost, imaju četiri boda više od Lokomotive, šest od Osijeka, sedam od Rijeke, dok je Hajduk već na -10.

Mravinci, tek onda Hajduk

Splićani se dolaskom Zorana Vulića na klupu dižu i u subotu ćemo opet imati zanimljiv derbi u kojem se Dinamo neće šetnjom domoći nove pobjede.

No u Dinamu, po Bjeličinoj navadi, ne žele preskakati utakmice pa nešto govoriti o Hajduku. Iako su već od jučer u susjedstvu, pred plavima je susret kupa protiv Sloge iz Mravinaca. Zanimljivo, i Hajduk je došao u susjedstvo plavih, on igra u Vrapču.

Ti prvi susreti kupa znaju biti jako nezgodni. Prije svega jer naši prvoligaši ne shvate ozbiljno klubove iz nižih liga koji su se probili ovako daleko u ovom natjecanju.

1/19

No čini se da u Dinamu nimalo ne podcjenjuju Mravince. Ne sjećamo se kad su plavi u ovoj fazi kupa na put išli dan ranije. I Nenad Bjelica poveo je 18 igrača na put zrakoplovom, 18 ozbiljnih od kojih može složiti vrlo jaku momčad za ovaj današnji susret.

– Neke ću igrače odmoriti, kao što su Šunjić i Gojak koji su igrali jako puno u zadnje vrijeme. A minutažu bi trebali dobiti Ademi i Doumbija koji su manje igrali, koji se nakon ozljeda vraćaju u formu – kazao nam je Nenad Bjelica nakon šokantne utakmice s Interom. Ostavio je u Zagrebu još neke igrače koji su puno igrali ili osjećaju manje probleme pa tako put Mravinaca nisu krenuli ni Izet Hajrović i Dino Perić.

– Uvijek igraju najspremniji, znamo da nam slijedi Hajduk, ali treba prvo preskočiti ovu stepenicu. Na kraju, i dalje držim da uvijek sve ovisi o nama i nadam se da ćemo imati koncentraciju kakvu igrači Dinama trebaju imati, dakle idemo po prolaz – rekao je Nenad Bjelica.

Plavi u seriju gostovanja

Iako ne želi puno o suboti i derbiju s Hajdukom, jasno je da Bjelica i plavi pomno planiraju sve što im slijedi. Zbog toga su i jučer išli zrakoplovom, danas će se odmah poslije utakmice vratiti kući, moći će normalno odraditi treninge, a onda u petak opet lete u Split na derbi. I poslije njega odmah se vraćaju zrakoplovom u Zagreb jer već će u četvrtak istrčati u Bruxellesu u susretu s Anderlechtom.

>> Pogledajte i video: Svijet je dobio novog kralja - Luku Modrića

I tu nije kraju putovanjima plavih, kako su u prvoj četvrtini prvenstva uglavnom bili domaćini, sad će u drugom dijelu stalno ići u goste. Idu Rudešu, doduše samo u Kranjčevićevu, pa Istri 1961, Spartaku u Trnavu, Slavenu Belupu, Osijeku.

Prvu domaću utakmicu igrat će tek 8. studenog protiv Spartaka. Slijede gostovanja kod Lokomotive, Rijeke, Fenerbahçea, a prva je domaća utakmica u HNL-u 1. prosinca kada dolazi Gorica.

Dakle, u Maksimiru se baš nećemo nagledati nogometa u listopadu i studenome.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije