Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENERSKI STRUČNJACI:

Treba nam svježe krvi, koju donose Vukojević ili Kovačić

Kovačić
Foto: Reuters (Ilustracija)
21.06.2014.
u 12:10

- Dan više odmora što ga je imao Meksiko nije zanemariv. Veliko je pitanje koliko ćemo se oporaviti od utakmice, koliko ćemo imati svježine. Meksiko je discipliniran, čvrst, siguran sam da će igrati isto kao i protiv Brazila - kaže Katalinić.

Dvojica bivših izbornika na Braču i Krku u hladu pozorno prate sve što se događa u hrvatskom taboru na SP-u u Brazilu. Stanko Poklepović u svojoj Milini ne odvaja se od televizora. A kada se ekran zacrni, onda crta svoje vizije.

Zahtjeve podijeliti napola

- U utakmicama s Brazilom i Kamerunom prva trojka, mislim na napadače, bila je odlična. Mandžukić, Olić i Perišić donijeli su nam pobjedu nad Kamerunom, a protiv Brazila su jako dobro ispunili zahtjev praćenja bekova, ali bili su zakinuti u igri prema naprijed. I tu je ključ utakmice s Meksikom. Protiv Brazila su napadači bili zakočeni defenzivnim obvezama, a s Kamerunom su se otkočili u napadu. Mogli smo dati osam golova. Protiv Meksika ti se zahtjevi iz utakmica s Brazilom i Kamerunom moraju podijeliti napola, nijedan zahtjev, taj ofenzivni i defenzivni za napadački trojac, ne smije biti naglašen. Tu je važan izbornik Kovač, on mora znati upravljati tim zahtjevima. Utakmica s Meksikom mora biti kombinacija onog što smo odigrali s Brazilom u defenzivi i Kamerunom u ofenzivi. U svakom slučaju, naša napadačka trojka nametnula se kao dobitna kombinacija. No iza njih za tu utakmicu ne bih koristio Sammira, radije bih Kovačića u igru, a ništa drugo ne bih mijenjao - stručno objašnjava Poklepović.

Svidio mu se Meksiko.

- To je čvrsta i ozbiljna momčad, koja igra na svojoj najvišoj razini. Naravno, Meksiko je osokoljen tim neodlučenim rezultatom protiv Brazila, imat će podršku navijača, ali mi smo pokazali da možemo pobijediti - kaže Poklepović.

Otto Barić u Malinskoj svakodnevno vodi rasprave o Hrvatskoj.

- Morat ćemo još podići svoju igru jer je Meksiko puno bolja momčad od Kameruna, posebno u organiziranosti igre. Naša je nesreća što su i fizički spremniji. Ovih 4:0 nas je diglo, Niko Kovač mora dobro promisliti hoće li raditi koju promjenu kako bismo dobili čvrstinu u zadnjoj liniji jer smo i protiv Kameruna pokazali neke slabosti. Bit će to teška utakmica u kojoj moramo ganjati pobjedu i sada se najbolje vidi koliko nam je naštetio onaj japanski sudac. Nikada nas Brazil ne bi pobijedio da nije bilo tog jedanaesterca, a s tim bodom nama bi protiv Meksika i neodlučeno bilo dovoljno. No, vratimo se igri, u kadru imamo nekoliko igrača, koji mogu učvrstiti momčad u sredini terena. Ako u momčadi budemo imali odgovornog igrača poput Vukojevića, onda možemo biti još jači jer napadačka trojka igra super, a s defenzivcem sigurno bi svoj nivo igre prema naprijed podigli Rakitić i Modrić - rekao je Barić.

Dan više odmora

Iskusni brk Ivana Katalinića gleda prema fizičkoj spremi.

- Dan više odmora što ga je imao Meksiko nije zanemariv. Veliko je pitanje koliko ćemo se oporaviti od utakmice, koliko ćemo imati svježine. Meksiko je discipliniran, čvrst, siguran sam da će igrati isto kao i protiv Brazila. Dakle, čekat će svoju prigodu. Mi tu moramo biti pametni, ne smijemo ući u nekakvu jurnjavu bez obzira što tražimo pobjedu. Imat ćemo svoje prigode, to je sigurno, pa makar i u posljednjih deset minuta. Nema Kovač neke potrebe previše mijenjati, samo bih u sredinu terena stavio Kovačića, koji se nije potrošio u Manausu - kaže Katalinić.

Ivo Šušak, pak, ništa ne bi mijenjao u postavi.

- Djelujemo poletno, utakmica s Kamerunom je pokazala da nam je forma u uzlaznoj putanji. Perišić i Olić bili su odlični i protiv Brazila, sada su im se priključili Mandžukić i Srna, koji je bio poseban. Rakitić i Modrić odrađuju onaj neprimjetni dio posla. Nema favorita u toj utakmici, Meksiko je odgovoran taktički, posebno u obrani, ali kvaliteta je na našoj strani, nama dajem prednost - kazao je Šušak.

>> Još ne znamo koja je najslabija karika u lancu reprezentacije

Komentara 18

CE
Cekercina
12:47 21.06.2014.

svjeza krv vukojevic? ajde molim vas okanite se nogometa, ja bi vam za ovaj topic uskratio place 3 mjeseca

PO
portugisac
12:25 21.06.2014.

E novinari, novinari. Prepustite reprezentaciju Niki Kovaču. Nije Vukojević dorastao da igra protiv Mexika. Kovačić se već dokazao još samo da ga krene kao i Perišića.

Avatar Django
Django
12:55 21.06.2014.

Najbolji su mi ovi generali u foteljama. Gdje su bili kada je, nakon što je Štimac totalno uništio reprezentaciju? Kada se tražio novi izbornik, nitko od njih nije ni prst podigao, a sada se svi prave pametni i dociraju. Pustite Kovača da radi u miru, on to radi odlično. Momčad se diže iz utakmice u utakmicu, svaki puta je sve jača. Ako i izgubimo protiv Meksika, nakon svega što je bilo, neće to biti kraj svijeta. Ova momčad će biti moćna tek na slijedećem velikom natjecanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije