Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istra 1961

Traoreu je najveća kazna ostanak u Puli

Traore
Saša Miljević | VLM
21.09.2009.
u 12:02

Pune su tri sezone prošle od posljednjeg puta kada se Pula nalazila na prvoligaškoj karti Lijepe Naše, a sada se nogomet u Istru konačno može vratiti na velika vrata.

Momčad Istre 1961 je, nakon bezbroj neprilika, napokon igrala pred svojom publikom, pa je “domaćinstvo” na Kantridi zamijenila onim na Verudi.

S obzirom na to da je u 8. kolu Prve HNL u Puli gostovala momčad Cibalije, neodlučen rezultat, bez pogodaka, doista se može smatrati uspjehom. Scorijina se postava u prvih sedam kola prilično mučila da ostavi ozbiljan dojam, no razlozi se za takve igre mogu naći ponajviše i u tome što su kao “izbjeglice” igrali izvan svojega grada, dakle bez konkretnije podrške lokalne sportske zajednice.

Neodlučen ishod s Vinkovčanima svakako je pozitivan rezultat, iako su gromoglasni Demoni svih 90 minuta tražili pobjedu, no ne treba zaboraviti da su gosti ovaj put bili favoriti.

Postava trenera Stanka Mršića u dosadašnjem je dijelu natjecanja primila samo tri pogotka, a u samom je vrhu prvenstvene ljestvice, pa je stručni stožer Istre 1961 osobitu pozornost posvetio pripremi za tu utakmicu. No, na travnjaku je cijela priča izgledala prilično ujednačeno, a oba su se trenera na kraju složila da je takav ishod i najrealniji mogući. I gosti i domaćini imali su po nekoliko prigoda za vodstvo, no strijelci očigledno nisu bili dobro raspoloženi.

Pulskoj se momčadi uoči samog susreta konačno pridružio i malijski reprezentativac Kalilou Traore, pa kako nije bilo odveć vremena za kažnjavanje njegova neodgovornog ponašanja, Scoria je već u drugom dijelu susreta ipak popustio i odlučio ubaciti ga u igru. Premda se nije upisao u listu strijelaca, Traore je dodatno mobilizirao Vinkovčane, a pulska je igra dobila na prodornosti u napadu.

Iz klupskih krugova saznajemo da će Malijac svakako biti kažnjen za neposluh, odnosno da u Puli ostaje zasigurno do kraja prvog dijela prvenstva, dok će se o zajedničkoj budućnosti tek razgovarati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije