Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAŠ, A SVJETSKI

Transfermarkt lansirao cijenu Gvardiola: Joško postao najskuplji stoper na svijetu!

Rast Gvardiola na Transfermarktu do današnjeg ažuriranja
Foto: John Sibley/REUTERS
1/3
23.12.2022.
u 16:28

Klubovi iz Premier lige bili su zainteresirani već uoči Svjetskog prvenstva, a njegovi nastupi samo su podigli pozornost, stoji na Transfermarktu. Ipak, dodaju kako je odlazak malo vjerojatan. U svakom slučaju, vatreni je sada na samom vrhu.

Joško Gvardiol (20) od danas je novi najskuplji stoper svijeta. Sjajni vatreni, koji je kao prvotimac Zlatka Dalića na Svjetskom prvenstvu stigao do brončanog odličja, doživio je zaslužen porast na njemačkom portalu Transfermarkt, koji se bavi vrijednostima nogometaša. I dosad je bio najskuplji hrvatski reprezentativac s vrijednošću od 60 milijuna, a sad je 'skočio' na 75 milijuna eura te postao najskuplji!

- Gvardiol, kojeg je Leipzig potpisao za samo 18,8 milijuna eura iz zagrebačkog Dinama u ljeto 2021., bio je središnji igrač hrvatske obrane i isticao se u situacijama jedan na jedan i spektakularnim izbijanjima. Klubovi iz Premier lige bili su zainteresirani već uoči Svjetskog prvenstva, a njegovi nastupi samo su podigli pozornost - stoji na Transfermarktu, s kojeg su dodali: 

- S tržišnom vrijednošću od 75 milijuna eura, Gvardiol je, zajedno s Rúbenom Diasom iz Man Cityja, sada najvrjedniji središnji branič na planeti. I dok Gvardiol ima izlaznu klauzulu od 110 milijuna eura do ljeta 2024., transfer ove zime i sljedećeg ljeta malo vjerojatan.

17.12.2022., stadion Khalifa International, Katar - FIFA Svjetsko prvenstvo, utakmica za trece mjesto, Hrvatska - Maroko. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Potvrdio je to direktor kluba Max Eberl, koji ga želi zadržati što duže.

- Sve idu u neželjenu poštu. Gvardiol, ponuda, direktni spam. Tako da još nisam dobio nijedan mail - izjavio je. 

>> Joško Gvardiol: Svi znaju da je moj prvi dom Zagreb, no Novigrad je moj drugi dom

Komentara 8

Avatar Bill Carson
Bill Carson
17:28 23.12.2022.

Šteta što naši klubovi ne mogu prodavati za 50 do 100 milja eura. Mora se prodati za 20 milijuna da ga netko drugi proda za 100.

Avatar southman
southman
17:47 23.12.2022.

Vrijefiš koliko te netko plati. Dakle Mcguire je još uvijek najskuplji. To što je teški panj....

Avatar Idler
Idler
20:07 23.12.2022.

Joško, ne pristaji na manjše neg na Real - obostrano se zasluživate 😊

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije