Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVRIJEDILI SU SE

Mediji u Srbiji kritizirali Dalićev doček u Livnu: 'Hrvati ne prestaju s provokacijama'

Livno: Svečani doček Zlatka Dalića, izbornika nogometne reprezentacije
Foto: Matko Begovic/PIXSELL
1/4
23.12.2022.
u 15:41

- Nakon što je Dalić završio svoj govor, a pjevač Jole nastavio glazbeni program, grupa mladića na balkonu u neposrednoj blizini bine povela je skandiranje zloglasnog ustaškog pozdrava Za dom spremni - piše Alo.rs.

Nakon velikog dočeka hrvatskih reprezentativaca na Trgu bana Jelačića prošlu subotu, slavlje se nastavilo po pojedinim gradovima i mjestima iz kojih dolaze ili u kojima žive reprezentativci i članovi stožera vatrenih. Tako se, primjerice, Borna Barišić, uz slavlje u svom Čepinu, pojavio i u Osijeku, a izbornik Zlatko Dalić stigao i u Varaždin, u kojem živi, i jučer u svoje rodno Livno

Način na koji je ondje dočekan zasmetao je srbijanske medije jer su se čuli pozdravi 'Za dom spremni'. 

- NOVI SKANDAL I "ZA DOM SPREMNI" Dalić dočekan ustaškim pozdravom, voditelj ga predstavio kao "najvećeg hrvatskog sina u istoriji" - naslov je tamošnjeg Sportala.

- 5.000 HRVATA DOČEKALO DALIĆA, PA VIKALI "ZA DOM SPREMNI": Grmio ustaški pozdrav, a vijorile se zastave, gorele baklje! - slično je doček predstavio Mondo.rs.

22.12.2022., Livno, Bosna i Hercegovina - Svecani docek Zlatka Dalica, izbornika nogometne reprezentacije. Photo: Matko Begovic/PIXSELL
Foto: Matko Begovic/PIXSELL

- HRVATI NE PRESTAJU SA PROVOKACIJAMA Sve se svelo na mržnju prema Srbiji - ovako je Zlatko Dalić dočekan u rodnom gradu - pridružio se portal Alo

- Nakon što je Dalić završio svoj govor, a pjevač Jole nastavio glazbeni program, grupa mladića na balkonu u neposrednoj blizini bine povela je skandiranje zloglasnog ustaškog pozdrava Za dom spremni. Mladići na balkonu su vikali "Za dom", na što je veliki dio navijača na trgu odgovarao sa "Spremni!" - navodi Alo.rs. 

>> Mamić: 'Nemojte štititi lopovluk'

 

Komentara 25

BO
Bojnik
17:02 23.12.2022.

Vi ne prestajete s provokacijama jer ste velikosrpsko glasilo.

Avatar Moodleen
Moodleen
16:15 23.12.2022.

Ma nego kaj, trofazne zapadne turčine bumo pitali kaj smijemo jesti, piti... a pogotovo pjevati. Pa možda njima u čast posadimo i koje stabalce žalosnih vrbica.

JO
johnny16
16:36 23.12.2022.

zahtijeva se sloboda medija, a gdje je sloboda citatelja da zna ime i prezime autora ovakvog clanka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije