Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA finale

Toronto u gostima razbio Golden State, Curry nije mogao sam

Golden State - Toronto
Foto: Reuters/Pixsell
1/11
06.06.2019.
u 07:21

Raptorsi su vodili na kraju svake četvrtine, a njihova zvijezda Kawhi Leonard bio je najuspješniji u redovima gostiju s 30 koševa i sedam skokova. Stephen Curry iz Golden State Warriorsa bio je najbolji strijelac utakmice s 47 koševa

Košarkaši Toronto Raptorsa pobijedili su u Oaklandu momčad Golden State Warriorsa sa 123:109 i tako u trećoj utakmici poveli s 2-1 u finalnoj seriji NBA doigravanja.

Kod Golden Statea se u ovoj seriji već zna - u utakmici će staviti 109 koševa. Činili su to u sve dosadašnje tri utakmice finala, a dakle, sve je zavisilo od toga koliko će staviti Toronto jer je to jedini broj koji varira. 

Golden State - Toronto
1/3

U četvrtak ujutro po našem vremenu su u svojoj prvoj gostujućoj utakmici finala u Oaklandu stavili čak 123 potpuno izdominiravši desetkovane prvake kojima su od All-Star petorke u punoj snazi ostali tek Draymond Green te Steph Curry, koji je utrpao nevjerojatnih 47 koševa za 43 minute na parketu. 

Nije to, međutim, bilo ni približno dovoljno jer obrana Warriorsa je patila više nego napad pored odlično raspoloženih Raptorsa. Prva petorka (Leonard 30, Lowry 23, Green i Siakam 18, Gasol 17) stavila je čak 106 koševa, a svaki od pet igrača iz početne postave imao je barem 50 posto šuta iz igre.

Takve brojke i takva efikasnost cijele momčadi nisu nikad zabilježeni u NBA finalu. Najviše je u ključnim trenucima pokazao Danny Green koji je inače tijekom finala Istoka protiv Bucksa ubacio tek četiri trice iz 23 pokušaja. Sada ih je ubacio šest iz deset pokušaja.

Kao da nije bilo dovoljno što Kevin Durant još uvijek nije zaigrao te što je DeMarcus Cousins tek oporavljen i nije još onaj pravi, pred treću utakmicu manju je ozljedu zadobio i Klay Thompson. Strateg Steve Kerr priznaje da se nije radilo o većoj ozljedi zbog koje ne bi mogao igrati, ali postojao je tu drugi problem.

- Jedini cilj je bio da Klay u trećoj utakmici ne zadobije još veću ozljedu. To je bila naša odluka i ne smeta nam čak ni nakon poraza jer si ne bih mogao oprostiti da je bio na parketu i da se ozljeda kojim slučajem još pogoršala - rekao je Kerr nakon utakmice te dodao:

- Klay bi trebao biti spreman za četvrtu utakmicu, za Duranta nisam siguran, ali sumnjam da će biti spreman do petka - najavio je Kerr svoj roster za četvrti ogled, koji je po našem vremenu na rasporedu u subotu ujutro od 3 sata, a igra se ponovo u Oaklandu.

>> Nastup seksi plesačica na košarkaškoj utakmici pogledajte u videu na vrhu teksta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije