Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAVIJAČKI OKRŠAJ

Torcida usred noći ukrala transparente Portugalcima? Stigla žestoka reakcija: 'Ti ljudi nemaju časti'

Split: Hajduk i Lokomotiva sastali se u 27. kolu Prve HNL
Ivo Cagalj/PIXSELL
17.03.2024.
u 15:20

Uz ta dva transparenta, Torcida je digla i poruku "pozdrav vulkanizerima", a pretpostavlja se da se ona referira na slučaj iz 2022. godine kada je Hajduk igrao europsku utakmicu

Pobjeda Lokomotive protiv Hajduka i dalje je glavna sportska tema u zemlji. Podsjetimo, Zagrepčani su slavili na Poljudu rezultatom 2:1 te tako dodatno zakomplicirali utrku za titulu prvaka. Dva je gola Splićanima zabio Robert Mudražija, a pogodak Marka Livaje koji je usto i promašio jedanaesterac, samo je kozmetički popravio stvari za Hajduk.

Za vrijeme utakmice, a već smo o tome pisali, Torcida je na svojoj sjevernoj tribini poljudskog stadiona imala dva transparenta Porta. Ljutit je to rival lisabonske Benfice, s čijim su navijačima pobratimljeni navijači Hajduka. Nagađa se, Torcida je transparente Portu ukrala prilikom nedavnog derbija Porta i Benfice u portugalskom prvenstvu. No, kako se čini, transparenti među kojima je i jedan zapaljen, ukradeni su iz Portovog klupskog muzeja.

Split: Hajduk i Lokomotiva sastali se u 27. kolu Prve HNL
1/12

Navijačima je priča znana, ukradeni transparent protivničke momčadi u izravnom okršaju smatra se najvećim trofejem. No, ako je točno da su navijači Hajduka ukrali Portov transparent pod okriljem noći iz klupskog muzeja, onda taj trofej itekako gubi na vrijednosti.

Portova navijačka skupina Colectivo Ultras 95 obavijestila je na društvenim mrežama da transparenti pripadaju klupskom muzeju. Uz ta dva transparenta, Torcida je digla i poruku "pozdrav vulkanizerima", a pretpostavlja se da se ona referira na slučaj iz 2022. godine kada je Hajduk igrao europsku utakmicu protiv Vitorije iz Guimaraesa. Tada su navijači Porta izbušili gume na automobilima splitskih navijača.

Colectivo Ultras 95 je putem Facebooka poručio: "Vijesti o nestanku transparenata Colectiva i Super Dragõesa, doniranih prilikom otvaranja klupskog muzeja 2013. godine, možemo samo svrstati u sramotne. Ovaj čin demonstrira karakter počinitelja zločina. Bez imena i imena bez časti! Također, ostavljamo i opomenu za djelovanje kluba u ovom procesu, posebice ravnatelja muzeja i osiguranja našeg kluba."

Službeno se oglasio i sam klub:"FC Porto je solidaran sa Super Dragões i Colectivo Ultras 95. Transparenti koje su dvojica navijača donirali muzeju FC Porto ukradeni su tijekom pljačke koja se dogodila 4. ožujka. Klub je podnio prijavu vlastima, a osumnjičeni su identificiran putem snimaka videonadzora. FC Porto čeka rezultate istrage, u očekivanju da će odgovorni za ovaj zločin biti kažnjeni."

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
15:49 17.03.2024.

Duhovitost torcide je na razini igre njihovog kluba i objektivnosti suđenja fk penaltiku.

DE
Dex
19:57 17.03.2024.

ajde izručiti te narkomane Portugalu

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
09:48 18.03.2024.

Sramotno. Sramotno. Sramotno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije