Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA ROLAND GARROS

Tomljanović zapela u prvom kolu

Ajla Tomljanović
Renato Branđolica
19.05.2010.
u 11:45

Ajla Tomljanović, 17-godišnja hrvatska tenisačica, nije se uspjela probiti do drugog kvalifikacijskog kola Roland Garrosa, drugog Grand Slam turnira u godini.

Vrlo dobro je Tomljanović odigrala meč protiv favorizirane Betthanie Mattek-Sands, koja je postavljena za 14. nositeljicu kvalifikacija te je na WTA ljestvici 125. igračica na svijetu, ali je na kraju Amerikanka trijumfirala 6:0, 6:7(5), 6:4.

Početak meča, odnosno cijeli prvi set, nije nudio mnogo za nastavak meča. Za samo 27 minuta je Hrvatica izgubila prvi set bez osvojenog gema. No, potom je počela stavljati na muke 25-godišnju Amerikanku te je nadoknadila break minusa u drugom setu, a potom okrenula i 4:2 Mattek-Sands u tie-breaku.

U trećem je setu Amerikanka povela 4:1, no Tomljanović je imala snagu za dolazak na 4:4. Ta su je tri dobivena gema očito izmorila, pa je snage ponestalo u završnici gdje izgubila dva gema u nizu, pa tako i meč.

Obje su tenisačice s 50-postotnom uspješnošću koristile break-prilike, samo što je Mattek-Sands od 14 takvih šansi iskoristila sedam, a Ajla tri od šest.

U nastavku programa na zemljani pariški teren će izaći posljednji hrvatski predstavnik u kvalifikacijama. Antonio Veić igra meč 2. kola protiv Kazahstanca Mihaila Kukuškina.

Roland Garros, 1. kolo kvalifikacija, tenisačice:

Mattek-Sands (14) - Tomljanović 6:0, 6:7(5), 6:4

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije